(P) Ce trebuie sa stii despre rinoplastie


Chirurgia nasului este una dintre cele mai populare proceduri chirurgicale cosmetice in Romania.

Tag-uri:

Daca esti nemultumit, de cand te stii, de forma nasului tau sau ai dificultati in a respira, rinoplastia sau remodelarea nasului poate fi o solutie pentru tine.

Ce este rinoplastia?

Rinoplastia poate schimba multe lucruri in legatura cu nasul tau, inclusiv dimensiunea lui (in raport cu fata ta), latimea nasului, dimensiunea si pozitia narilor si profilul nasului (prin reducerea dimensiunilor vizibile, denivelari sau deviatiilor de sept). Exista chiar chirurgi plastici specializati in rinoplastie etnica, o optiune excelenta pentru oameni de etnii si medii diferite care cauta o schimbare subtila la nas.

Rinoplastia poate remodela de asemenea varful nasului, poate imbunatati aspectul narilor mari, largi sau inaltate si poate crea o simetrie nazala corecta. Din punct de vedere functional, rinoplastia poate corecta anumite dificultati de respiratie, cum ar fi cele datorate unui sept deviat. Rinoplastia este, de asemenea, o optiune pentru anumite defecte de nastere si pentru nasurile ranite in accidente de masina sau sport.

Septul este peretele dintre cele doua nari. Compus din cartilaj si os, imparte cavitatea nazala in jumatate. Septul nazal ideal este drept, care separa in parti egale laturile din stanga si dreapta ale nasului. In schimb, un sept deviat apare atunci cand septul este indepartat de linia mediana. In cazuri grave, un sept deviat poate cauza dificultati de respiratie prin nas.

Exista mai multe tipuri de rinoplastie, inclusiv doua tipuri de rinoplastie primara („deschisa” si „inchisa”), rinoplastia secundara si rinoplastia de umplere.

Pregatirea pentru rinoplastie

Chirurgul va va oferi probabil o lista de instructiuni inainte de rinoplastie. In general, nu trebuie sa mancati sau sa beti ceva dupa miezul noptii in seara precedenta interventiei.

Daca fumati, ar trebui sa renuntati inainte de operatia nasului. Este posibil ca chirurgul dvs. sa va poata oferi instrumente care sa va ajute sa renuntati. Pe langa toate celelalte efecte negative asupra sanatatii asociate fumatului, acesta compromite sever circulatia sangelui. Acest lucru inseamna ca exista mai putin oxigen pentru a ajuta la vindecarea ranilor si poate aparea necroza la nivelul pielii. Consumul de alcool in timpul saptamanii anterioare rinoplastiei este, de asemenea, interzis, deoarece alcoolul poate afecta si procesul de vindecare.

Chirurgul dumneavoastra poate discuta, de asemenea, despre intreruperea anumitor medicamente in zilele sau saptamanile dinaintea rinoplastiei. De exemplu, antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), cum ar fi ibuprofenul, pot creste riscul de sangerare. Desi sunt considerate naturale, anumite vitamine si preparate din plante, cum ar fi Vitamina E, gingko biloba, acizi grasi omega-3 si ceaiul verde pot creste, de asemenea, riscul de sangerare. Spune-i chirurgului tau tot ce iei.

Unii chirurgi pot prescrie terapii homeopate inainte de rinoplastie, cum ar fi arnica (o planta care poate reduce vanataile). Unii chirurgi prescriu, de asemenea, steroizi inainte de rinoplastie pentru a reduce umflaturile.

Sursa Foto: Pixabay.com

related posts