(P) Formula organica de lapte praf vs. formula traditionala in hranirea bebelusilor


Va hraniti deja bebelusul cu formula de lapte praf sau inca il alaptati si aveti in vedere trecerea de la laptele matern la formula pentru sugari? Exista o mare varietate de marci diferite de astfel de lapte praf disponibile pe piata. De unde stii care este cel mai bun brand pentru copilul tau? 

Tag-uri:

Trebuie sa hranim bebelusul cu o formula normala de lapte praf sau sa alegem o formula organica? Ca orice mama, vrei tot ce e mai bun pentru copilul tau, de aceea ne-am gandit sa va oferim cateva detalii.

Este stiut ca laptele matern este sursa ideala de nutritie pentru orice nou-nascut; cu toate acestea, nu toata lumea isi poate alapta bebelusii. Daca nu iti poti alapta copilul, indiferent de motive, urmatoarea cea mai buna optiune este sa iti hranesti copilul cu o formula de lapte praf pentru sugari.

Care este formula pentru sugari?

Inainte sa vorbim despre motivul pentru care este benefic sa hranim bebelusul cu o formula organica decat cu formula obisnuita, trebuie sa aruncam o privire la definitia formulei pentru sugari:

Formula pentru sugari este un aliment fabricat, conceput si comercializat pentru hranirea nou nascutilor si bebelusilor sub 12 luni, de obicei pregatita pentru hranirea cu biberonul. Ea poate fi gasita sub forma de pulbere, care se amesteca cu apa sau sub forma de lichid.

Formula organica este similara cu formula conventionala; cu toate acestea, este obtinuta din ingrediente organice certificate in loc de ingrediente traditionale. Multe din formulele traditionale pentru bebelusi contin indulcitorii rafinati extrem de prelucrati (adesea enumerati ca solide organice cu sirop de glucoza), iar formulele organice, precum lapte praf Topfer sau lapte praf Hipp, nu contin niciun ingredient sintetic. Sunt fabricate exclusiv din ingrediente organice.

Avantajele alimentarii cu formula organica versus formula traditionala

Acum, dupa ce am stabilit ce este formula pentru sugari, sa aruncam o privire asupra avantajelor alimentarii cu formula organica:

Nu are ingrediente sintetice

Formula organica nu contine ingrediente artificiale sau sintetice; prin urmare, este mai sanatoasa pentru bebelusul tau decat formula traditionala de lapte parf. Multi bebelusi dezvolta o intoleranta la ingrediente nenaturale, care, la randul lor, provoaca o gama larga de afectiuni gastrointestinale.

Completa si usor digerabila

Formula organica este conceputa pentru a „imita” cat mai fidel laptele matern fara utilizarea de ingrediente artificiale, in special indulcitori artificiali. In consecinta, formula naturala este adesea mai digerabila decat formula traditionala.

Ingrediente organice certificate

Toate ingredientele care compun formula organica sunt non-OMG (modificate genetic), precum si organice certificate; astfel, bebelusul tau nu va ingera niciun produs chimic care dauneaza sanatatii si starii sale de bine. 

In concluzie, dupa ce am luat in considerare toate beneficiile pentru alimentarea cu formula organica de lapte praf versus formula conventionala, este usor sa concluzionam ca beneficiile alimentarii cu formula organica depasesc cu mult avantajele alimentarii cu formula traditionala.

Sursa foto: Pixabay.com

related posts

Modifică setările cookies