(P) Tablele albe de scris vs. tablele clasice pe care se scrie cu creta


Nu exista nicio indoiala ca tablele albe magnetice sunt niste instrumente grozave de scris pentru orice clasa si birou.

Tag-uri:

Gratie lor, spre deosebire de tablele clasice pe care scriam cu creta la scoala, puteti alege sa scrieti cu diferite culori si sa atasati cu ajutorul magnetilor diverse post-it-uri. De asemenea, ele sunt mult mai ieftine, mai usor de utilizat si necesita o intretinere mai mica decat tablele pe care se scrie cu creta.

Tablele magnetice moderne sunt, totodata, o alternativa mult mai buna fata de utilizarea PowerPoint sau a oricarui alt program de prezentare de pe computer, care necesita mult timp pentru a realiza prezentarea. De aceea, pentru multe institutii, fie ele scolare sau firme, o astfel de tabla este optiunea perfecta.

Cu toate acestea, cand vine vorba despre table de scris oamenii continua sa faca confuzii intre tablele clasice si cele cu stergere uscata.

Ce este o tabla cu stergere uscata? Ce o difera de tabla de scris obisnuita?

O tabla cu stergere uscata este o tabla realizata dintr-un material non-poros, pe care se poate scrie cu cerneluri speciale ce pot fi sterse fara a folosi apa sau alte lichide. Se numesc table cu stergere uscata, deoarece exista stergatoare speciale, stergatoare uscate, pentru a sterge ceea ce este scris pe tabla.

Dupa cum probabil va puteti da seama dupa nume, spre deosebire de tablele pe care se scrie cu creta, nu este nevoie de umiditate pentru a le sterge.

Acum, daca va intrebati despre diferenta dintre o tabla alba si o tabla cu stergere uscata, pur si simplu, nu exista. Sunt sinonime, 2 cuvinte pentru acelasi lucru.

Albul este folosit deoarece este o culoare buna de fundal si face ca tot ce este scris pe ea sa iasa in evidenta.

Avantajele unei table albe

Spre deosebire de tablele pe care se scrie cu creta, tablele albe costa mult mai putin. O astfel de tabla de calitate cu dimensiuni de 100 cm X 150 cm poate fi cumparata cu mai putin de 250 lei, in timp ce o tabla pe care se scrie cu creta ajunge la aproape 400 lei. Este deci mult mai avantajoasa din punct de vedere financiar.

Totodata, tablele albe, chiar si cele mari, au o greutate moderata. La fel ca si in cazul pretului, greutatea lor reprezinta doar o parte din cea a tablelor clasice verzi. Acest lucru le face mult mai usor de montat pe pereti, deoarece este suficient un adeziv simplu sau chiar un suport pentru tabla. Nu va fi nevoie de contractarea niciunui specialist pentru a monta o tabla alba magnetica; o poti face chiar tu.

Un alt avantaj consta in faptul ca, pe o tabla alba, scrisul iese in evidenta mai bine decat pe tablele verzi, pe care atunci cand scrii cu creta, cel din ultima banca risca sa nu vada. Pe tabla magnetica alba poti scrie cu culori cu adevarat indraznete si luminoase, astfel incat oamenii sa poata vedea scrisul de departe.

Nu in ultimul rand, tablele albe sunt foarte usor de curatat, parand ca noi dupa ce le stergi. Nu uitati ca tablele pe care se scrie cu creta trebuie sa fie sterse cu apa si burete, iar dupa un timp pe suprafata lor raman urme si sunt imbacsite de praf de creta, care poate provoca alergii.

Sursa foto: Pixabay.com

related posts