(P) Test: Cât de multe știi despre ochelarii tăi de soare?


Probabil ai deja o pereche sau te gândești să faci o comandă de ochelari de soare pentru noul sezon, ca să fii în rând cu trendurile anului acesta. 

Tag-uri:

Dar cât de multe știi despre perechea ta de ochelari de soare și cât de atent ai fost să citești toate specificațiile menționate pe cutia lor, atunci când ai cumpărat ultima dată un accesoriu de acest tip?

Ai un set de criterii clare după care îți alegi ochelarii, sau știi intuitiv ce tip ți se potrivesc? Credem că poți face cumpărăturile ceva mai informat.

Am pregătit pentru tine mai jos un test, la care te invităm să răspunzi cât mai sincer, cu „adevărat” sau „fals” pentru a afla dacă ochelarii tăi de soare sunt potriviți pentru a-ți proteja cu adevărat ochii de lumina puternică a soarelui. Să începem!

1. Ochelarii de soare care blochează 100% din razele UVA și UVB sunt cu mult mai scumpi decât alte tipuri de accesorii de acest tip.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

2. Cei mici nu trebuie să poarte neapărat ochelari de soare pentru copii, pentru că ochii acestora sunt pregătiți să înfrunte razele ultraviolete și reflexiile puternice ale soarelui, spre deosebire de adulți.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

3. Expunerea îndelungată la razele ultraviolete poate cauza apariția unor creșteri anormale la suprafața ochilor, la nivelul țesutului conjunctival.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

4. Expunerea îndelungată fără protecție la lumina ultravioletă a soarelui este principala cauză pentru instalarea cataractei și a degenerării maculare. 

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

5. Dacă obișnuiești să îți petreci timpul în zonele montane, în perioada verii, fie că locuiești acolo sau doar călătorești, ești mai expus razelor UV decât cei care preferă câmpia sau marea pentru petrecerea timpului liber.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

6. Nu ai niciun motiv să porți ochelari de soare într-o zi de vară înnorată.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

7. Lentilele ochelarilor de soare cu o tentă neagră sunt mult mai buni decât celelalte pentru protecția ochilor împotriva razelor ultraviolete.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

8. Doar persoanele care au ochii deschiși la culoare au nevoie de ochelari de soare. Cele cu ochii căprui sau negri au parte de o protecție naturală împotriva razelor puternice, datorită pigmentului mai intens.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

9. Lentilele ochelarilor de soare în tente maro sunt cele mai bune pentru momentele în care preferi să vezi nuanțele care te înconjoară așa cum sunt în mod natural.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

10. Dacă porți ochelari de soare de calitate, te poți uita direct în soare.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

11. Pelicula anti-reflexie pe care o au unii ochelari de soare este menită să îți protejeze ochii atunci când soarele luminează puternic din spatele tău.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

12. Dacă porți lentile de contact cu protecție UV nu mai ai nevoie și de ochelari de soare, pentru a-ți feri ochii de eventualele afecțiuni cauzate de lumina puternică a razelor.

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

13. Anumite medicamente pe care le iei după indicațiile doctorilor pot crește sensibilitatea organismului, dar mai ales a ochilor, la contactul cu razele UV. 

 

⬜ ADEVĂRAT ⬜ FALS

 

Răspunsurile corecte la întrebările de mai sus sunt:

 

 

 

Fals

Fals

Adevărat

Adevărat 

Adevărat

Fals

Fals

Fals

Fals

Fals

Adevărat

Fals

Adevărat 

Care este rezultatul acestui test? Cunoști toate informațiile referitoare la purtarea corectă a ochelarilor de soare sau nu?

Despre autor: Absolvent al Facultății de Inginerie Biomedicală CTU din Praga – Optică și Optometrie, Jakub Odcházel este specialistul Maternia în oftalmologie și lentile de contact. Jakub joacă un rol central în companie, o parte crucială a activității sale fiind cea sa de optician cu peste șase ani de experiență în domeniu. În această funcție, este responsabil pentru toate problemele legate de oftalmologie și tulburări vizuale. De-a lungul carierei sale, Jakub a realizat refracția clasică subiectivă și obiectivă a ochiului cu ajutorul celor mai noi tehnologii PasKal 3D.

related posts

Modifică setările cookies