Presa din Costa Rica: suma exorbitantă pe care o dădea Udrea pe chirie înainte să fie arestată. Trăia într-un complex de apartamente de lux


O publicație din Costa Rica a dezvăluit condițiile în care trăia Elena Udrea înainte să fie arestată. 


Diario Extra scrie că, până să ajungă la închisoarea El Buen Pastor, Udrea și Alina Bica locuiau într-un complex de apartamente de lux din zona Rohrmoser, Pavas. Articolul din Diario Extra precizează că valoarea chiriei pentru un asemenea apartament poate sări de 1.100 de dolari. Cele două plăteau această sumă fără să aibă vreun job și mereu cash, evitând mereu să folosească cardul bancar, mai scriu jurnaliștii publicației. 

Presa din România scrie că și omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, stabilit de 18 ani în Costa Rica, a dezvăluit că el e cel care a ajutat-o pe Udrea să își găsească locuință când a ajuns prima dată în San Jose. 

Omul de afaceri a lămurit și motivul pentru care, ulterior, Udrea nu a mai dorit să împartă apartamentul cu Bica (n.r. cele două au împărțit același apartament o vreme). Potrivit acestuia, conflictul dintre cele două a apărut fiindcă pe Bica o nemulțumeau aparițiile publicea ale Elenei Udrea. Cele două s-ar fi apropiat din nou doar după ce Bica a aflat despre sarcina Elenei. Tot Bica ar fi fost și cea care a dus-o pe Udrea la spital în ziua în care a născut. 

Presa din Costa Rica mai scrie că, potrivit unui studiu mai vechi, făcut având ca subiecte deținutele din închisoarea în care se află Udrea, jumătate dintre femeile care sunt încarcerate acolo spun că măncarea care le e servită în închisoarea El Buen Pastor vine la pachet, de regulă, cu fire de păr, muște și chiar gândaci.  

Potrivit declarațiilor acestora, micul dejun e compus dintr-o ceașcă de facea și două chifle, în timp ce la prânz le e servit orez cu cu cu cârnați și o salată verde. Cina e servită la ora 16 și după această oră nu mai primesc nimic. De asemenea, în timpul zilei deținutele nu primesc niciun alt fel de supliment alimentar.


Context: 

Fostul politician Elena Udrea își va petrece două luni în închisoarea El Buen Pastor, din Costa Rica. 

În urmă cu o săptămână omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, care trăiește în Costa Rica, a mai declarat într-un interviu pentru un post TV că, din informațiile sale, Udrea va împărți camera, așa cum era de așteptat, cu Alina Bica, dar și cu o femeie din San Jose, condamnată pentru fraudă. 

Tăbăcaru a mai spus că Udrea, Bica și locanica acuzată de fraudă se află în ,,aripa bună” a închisorii, după care a precizat că închisoarea ,,arată ca în Narcos” (n.r. un serial foarte popular, al cărui subiect e viața  traficanților de droguri). 

În final, Tăbăcaru a mai spus că știe aceste informații pentru că soțul femeii din San Jose e prieten cu o prietenă a sa. De asemenea, omul de afaceri a spus că femeia știe că Elena Udrea e celebră în România și că a auzit despre acest ,,tam-tam”. 

Udrea și Bica au fost reținute în baza unor mandate pe care Interpol le-a emis la cererea autorităților din România. Potrivit legii locale, cele două vor sta în arest preventiv două luni, iar în această perioadă va fi inițiată și procedura de extrădare.

related posts

Modifică setările cookies