Regulile nescrise ale numelor regale din Marea Britanie. Cum este posibil sa-l cheme pe micul mostenitor si de ce


In Marea Britanie, numele moanrhilor au ajuns sa desemneze curente artistioce sau chiar sa devina atribute: arhitectura georgiana, literatura victoriana, grandoare edwardiana. Iata de ce alegerea unui nume pentru bebelusul regal nu este o chestiune chiar atat de simpla pe cat cred multi.


Iata, mai jos, cateva reguli nescrise in ceea ce priveste botezarea unui mostenitor al tronului Marii Britanii, prezentate de publicatia "Daily Mail":

1. Numele nu poate fi exotic

In familia regala britanica exista o Savannah, o Zara, o Senna si un Tane, dar niciunul dintre ei nu sunt succesori direct la tron. Cand vine vorba despre un mostenitor, numele trebuie sa fie serios si sa inspire respect, fara a apartine insa unei rude foarte apropiate.

2. Regina si Printul Edward trebuie consultati

Desi nu le va impune nimic, William si Kate vor trebui sa consulte Regina atunci cand vor alege numele fiului lor. Cel mai probabil, Regina va face si ea cateva sugestii. Se stie ca atunci cand fiul cel mic al Reginei, Edward, a vrut sa-si boteze fiul Theodore, mama lui a intervenit si i-a cerut sa aleaga un nume mai traditional. Astfel, baietelul a primit numele James.

3. Numele trebuie sa faca o legatura intre prezentul si trecutul Monarhiei

Desi Ducele si Ducesa de Cambridge sunt un cuplu modern, care au ales sa-si traiasca viata intr-o maniera lipsita de fast si pretentii, numele fiului lor nu poate fi unul modern.

Regina ar fi foarte incantata daca cei doi si-ar boteza fiul George - un omagiu adus tatalui ei, George VI - sau Albert, celalalt nume al tatalui ei. George este, de altfel, si preferatul la bursa de pariuri, urmat de James, Alexander, Henry si Louis.

Ce parere ai de variantele vehiculate? Care crezi ca este cel mai probabil sa devina numele viitorului Rege?

related posts

Modifică setările cookies