Revista Time a desemnat Persoana Anului 2011


Anul trecut titlul a fost obtinut de Mark Zuckerberg. N-o sa ghiciti, insa, niciodata alegerea editorilor “Time” pentru 2011.


S-au emis numeroase ipoteze cu privire la cel care va primi titlul de Persoana Anului 2011 din partea prestigioasei reviste. Se pare ca, printre altii, pe lista scurta a figurat si Kate Middleton, noua Ducesa de Cambridge. Iar Steve Jobs, desi n-a fost in topul preferintelor, pentru ca, spune unul dintre editori, “Nu este un premiu acordat pentru intreaga activitate”, are asigurate cateva pagini in interiorul revistei.

Persoana Anului 2011 a fost desemnata … “Protestatarul”.

Coperta revistei mentioneaza protestatarii din intreaga lume, de la masele de oameni care au alimentat “primavara araba” (lupta pentru democratie si apararea drepturilor omului in tarile arabe), la anarhistii din Grecia si la miscarea Occupy Wall Street (miscarea a inceput la New York, la sfarsitul lui septembrie, denuntand inegalitatile sociale si grupurile financiare. Tabere de protest au aparut apoi in numeroase orase din SUA.)

In cover story-ul Time, jurnalistul Kurt Anderson a explicat: „E remarcabil cat de multe lucruri au in comun protestatarii. Peste tot sunt tineri din clasa mijlocie, educati. Aproape toate protestele de anul acesta au pornit ca miscari independente, fara incurajare sau sustinere din partea partidelor politice. Peste tot in lume, protestatarii din 2011 au avut un crez comun: ca sistemele politice si economice din tarile lor au devenit disfunctionale si corupte.”

Time a conferit aceasta faimoasa distinctie unei persoane sau unui  grup de persoane inca din 1927. In ultimii 30 de ani au existat si cateva exceptii, insa.

Astfel, in 1982, persoana anului a fost desemnata…computerul.

 

 

In 1988 titlul i-a revenit Pamantului, ca planeta pe cale de disparitie.

 

 

In 2003 Persoana Anului a fost desemnat soldatul american.

 

 

Iar in 2006…Tu! (explicatia de pe coperta revistei a fost urmatoarea: “Da, tu. Tu controlezi Epoca Informatiei. Bine ai venit in lumea ta”)


 

Suntem curioase sa aflam parerea ta: cine crezi ca ar fi trebuit sa fie Persoana Anului 2011?

  • Revista Time a desemnat Persoana Anului 2011

related posts

Modifică setările cookies