Ritualurile de ingrijire in randul femeilor din Romania. Care sunt cele mai folosite produse cosmetice de catre romance


Romancele nu stiu cum sa isi ingrijeasca tenul corect si au nevoie de indrumare din partea unor profesionisti - este concluzia unui studiu realizat pe un esantion de 7000 de reprezentante ale sexului frumos, cu varsta de peste 15 ani.


AVON a efectuat in aprilie 2013 un studiu amplu pentru a descoperi care sunt ritualurile de ingrijire a tenului in randul femeilor din Romania. Dupa colectarea si analizarea datelor s-au evidentiat cateva aspecte interesante:

•    1 din 5 femei din Romania folosesc produse pentru ingrijirea tenului cel mult de 2 ori pe saptamana, in timp ce aproape 15% le folosesc doar in momentul in care simt ca tenul lor are nevoie de ingrijire;

•    Cele mai folosite produse de ingrijire a tenului folosite de catre romance sunt demachiantul si crema de zi;

•    1 din 4 femei considera sfatul medicului specialist important in alegerea produselor de ingrijire a tenului. Totusi, aproape 50% dintre femei aleg produsele de ingrijire a tenului aleatoriu, dupa experienta personala sau sfaturile prietenelor, mai degraba decat dupa sfaturile specialistilor; Ingrijorator este faptul ca aproape 20% nu au niciun criteriu in alegerea acestora;

•    Doar 10% dintre femei considera ca au riduri vizibile sau profunde;

•    Cel mult 30% dintre femeile care folosesc crema antirid o folosesc o data pe zi, in timp ce 60% dintre respondente folosesc crema antirid doar cand simt ca tenul lor are nevoie de ingrijire suplimentara.
 

Acestea sunt doar cateva dintre rezultatele studiului, care subliniaza nevoia romancelor de a primi sfaturi profesioniste cu privire la ingrijirea corecta a tenului. Cunoasterea superficiala a problemelor cu care se confrunta tenul lor (spre exemplu, doar 10% considera ca au riduri vizibile sau profunde, desi peste 48% dintre respondente au peste 30 de ani) si selectarea produselor de ingrijire fara criterii clare duc la aceeasi concluzie: este nevoie de informatii si sfaturi profesioniste despre ingrijirea corecta a tenului.

Dr. Oana Spanu, medic specialist dermatolog, recomanda femeilor sa aiba in fiecare zi un ritual corect de ingrijire.

„Identificarea tipului de ten prin observarea nivelului de hidratare, a cantitatii de sebum si a imperfectiunilor este primul pas pentru a avea o piele mereu impecabila. In plus, este foarte important sa alegem produse de ingrijire adaptate varstei, tipului de ten si problemelor acestuia, urmand sfatul unui specialist. Preventia este iarasi importanta si trebuie inceputa de la o varsta tanara, iar odata cu inaintarea in timp, folosirea unor creme antirid adaptate varstei inseamna suplinirea vitaminelor, mineralelor, a antioxidantilor si a lipidelor a caror sinteza e diminuata de procesul de imbatranire. Pielea din jurul ochilor este fina, sensibila si necesita aplicarea unor produse blande, testate pentru alergii, cu principii active antirid, anticearcane si de diminuare a edemelor", spune medicul dermatolog.

related posts

Modifică setările cookies