Scientologii i-au despartit pe Tom Cruise si Nicole Kidman! Vezi alte 9 lucruri pe care nu le stiai despre religia vedetelor!


Scientologia este una dintre cele mai controversate miscari religioase aparute secolul trecut, cunoscuta mai ales datorita adeptilor din randul vedetelor, precum Tom Cruise, John Travolta sau Juliette Lewis. Putini stiu insa ca scientologii au fost in spatele celui mai mare scandal de spionaj intern din istoria SUA, sau ca au „aranjat” divortul lui Tom Cruise de Nicole Kidman.


1.    Fondatorul scientologiei

Daca arabii il au ca figura emblematica pe Mahomed, crestinii pe Iisus iar budistii pe
Budha, scientologii il au pe L. Ron Hubbard un ... scriitor american de SF si literatura fantastica. Hubbard a creat „religia” in 1953, iar prima Biserica scientologica si-a deschis portile in 1954, la Los Angeles.

2.    Vedete scientologi

Cand a creat „religia” in anii ’50, Hubbard avea o lista de vedete pe care le voia ca adepti. Aceasta ii includea pe Ernest Hemingway, Marlene Dietrich, Howard Hughes, Pablo Picasso si Greta Garbo. Niciunul dintre ei nu s-a alaturat cultului. In prezent, scientologia se bucura de ceva mai multa popularitate in randul starurilor, printre adeptii ei declarati numarandu-se John Travolta si Kelly Preston, Tom Cruise si Katie Holmes, Kirstie Alley, Jenna Elfman, Beck, Catherine Bell, Priscilla Presley si fiica ei, Lisa Presley. Potrivit unor ex-scientologi, vedetele nu doar ca nu platesc taxele aferente „religiei”, ci primesc si comisioane substantiale in calitate de „reprezentanti”.

 

3.    De ce vaneaza scientologii vedetele?

In 1955, Hubbard a creat „Project Celebrity”, un program prin care erau oferite recompense financiare scientologilor care recrutau vedete. Potrivit fondatorului, vedetele pot propaga invataturile religiei mult mai usor si mai eficient in randul oamenilor, datorita atentiei media. La randul lor, vedetele se regasesc in religia foarte individualista care sustine ca fiintele umane sunt divine (si ce-si doreste un actor mai mult decat sa auda ca va trai vesnic?) si primesc o validare pentru averile lor, scientologii sustinand ca banii sunt un semn al dezvoltarii lor spirituale. Ne putem doar imagina cat de „dezvoltate spiritual” sunt Beyonce si Lady Gaga, cele mai bine platite femei din show biz.

4.    Scientologii aranjeaza divorturile si casatoriile vedetelor

Biserica Scientologica ajuta la aranjarea divorturilor  sau casatoriilor vedetelor, atunci cand rezultatul final e in interesul ei. Surse din interior spun ca scientologii  au orchestrat divortul lui Tom Cruise de prima lui sotie, Mimi Rogers, platind toate costurile aferente. Rogers nu era adepta doctrinei scientologice si risca sa-l influenteze si pe Tom Cruise si ca atare, a trebuit indepartata. Urmatoarea sotie, Nicole Kidman, a adoptat, din nefericire pentru ea, tot o pozitie anti-scientologica. De altfel, in 1998, Jesse Prince, un ex-membru al Bisericii, a dat declaratii presei spunand ca Biserica lucreaza la dizolvarea casniciei Cruise-Kidman si ca lui Tom i se cauta o sotie mai maleabila. In acelasi an, cei doi s-au separat, iar trei ani mai tarziu, au divortat. Se pare ca tot scientologii au fost si in spatele casatoriei Lisei Marie Presley cu Michael Jackson, in ideea ca Jackson ar fi devenit un scientolog care va influenta milioane de tineri.5.    Scientologii spioneaza vedetele

Scientologii isi spioneaza vedetele-trofeu pentru a gasi din timp cele mai mici semne de indoiala sau de neloialitate din partea lor, afirma fosti adepti ai religiei. Astfel, sunt infiltrati spionii in resedintele starurilor, sub forma de asistenti, bucatari, baby sitteri sau antrenori personali, care trimit rapoarte regulate catre mai marii Bisericii. In unele cazuri, in care exista motive de ingrijorare, in resedintele vedetelor sunt introduse microfoane sau camere de supraveghere care sunt urmarite 24/24.

6.    In ce cred scientologii?

Potrivit scientologiei, cu 75 de milioane de ani in urma, Xenu, un conducator intergalactic, a adus miliarde de extraterestri pe Pamant, pentru a rezolva o problema de suprapopulare pe alte planete. Omul este, asadar, o fiinta extraterestra imortala, numita „thetan”, care este blocat in prezent pe Pamant. Pentru a-si „redescoperi” natura extraterestra, scientologii progreseaza de la stadiul de „impur” la cel de „pur” si, dupa mai multe etape, la stadiul final, de „thetan operational”. Acest proces poate dura ani de zile, iar materialele de studiu si cursurile de consiliere sunt oferite in schimbul unor preturi exorbitante.


 
7.    Religie sau business?

Hubbard a creat initial scientologia drept stiinta, dar curand si-a dat seama ca un ONG va fi scutit de taxe, asa ca a prezentat-o drept religie. In 1967, Fiscul american a anulat statutul de religie al scientologiei, demonstrand ca activitatile Bisericii erau comerciale si serveau intereselor lui Hubbard. Biserica nu doar ca a refuzat sa-si plateasca taxele in urmatorii 26 de ani, dar a lansat si o campanie de denigrare la adresa Fiscului, intentand mai bine de 2.000 de procese impotriva lui si a angajatilor sai si cheltuind 6 milioane de dolari pe reclame anti-Fisc in presa centrala. In 1993, Fiscul si scientologii au cazut la o intelegere, iar Biserica a platit doar 12.5 milioane de dolari din 1 miliard de dolari, cat era datoare statului.

8.    Operatiune Alba ca zapada

Operatiunea „Alba ca Zapada”, cel mai mare caz de spionaj intern din istoria SUA, a fost condusa de Biserica Scientologica. Incepand cu 1973, scientologicii si-au introdus spioni in interiorul Fiscului, al FBI-ului, al Departamentului de Justitie, al Asociatiei Medicale Americane si al altor 136 de agentii guvernamentale. Cei peste 5.000 de scientologi sub acoperire au copiat sau au furat zeci de mii de documente care puteau fi folosite pentru a ameninta sau a reduce la tacere oponentii Bisericii si au pus microfoane in mii de sedii guvernamentale. Actiunile lor au fost descoperite abia dupa 4 ani.9. Amenintari cu bombe si rapiri

Biserica Scientologica este cunoscuta pentru folosirea unor tactici agresive pentru a-si suprima oponentii. Una dintre victimele lor celebre a fost Paulette Cooper, autarea cartii „The Scandal of Scientology” publicata in 1970, in care expunea religia si pe fondatorul ei. Folosind foi de hartie albe, atinse de Paulette, scientologii au scris zeci de amenintari cu bombe false in numele ei. Cand amprentele de pe acestea s-au dovedit a fi ale ei, Cooper a riscat sa intre in inchisoare pentru ani buni. Intr-un final, insa, implicarea Bisericii a fost descoperita. De asemenea, in 2007 si 2008 s-au inregistrat cazuri de rapiri ale unor membrii care parasisera Biserica, de catre alti scientologi.10.    In plina expansiune

Numarul membrilor nu a fost dat publicitatii inca, dar variaza, conform diferitelor surse, intre 10 si 15 milioane de oameni in intreaga lume. Nici din punct de vedere imobiliar scientologii nu o duc rau. Biserica detine proprietati in intreaga lume, inclusiv un castel medieval si o mica statiune in Africa de Sud, un castel in SUA, mai bine de 70 de hoteluri/spa-uri scientologice in SUA si Europa si chiar o mica flota.


 

related posts

Modifică setările cookies