Sfaturi feng-shui pentru dormitorul tau


Cand iesi din casa nu te imbraci la intamplare, nu-ti alegi accesoriile dand cu banul, si nici destinatia de vacanta ghicind in cafea. De ce ti-ai lasa atunci dormitorul la voia intamplarii?


Nu doar oamenii au nevoie de reimprospatare, ci si spatiile in care locuim, iar pentru ele s-a inventat feng-shui, un fel de acupunctura pentru casa. Daca respecti principiile acestei credinte vechi poti atrage energiile pozitive in spatiul tau personal.

Si pentru ca vara, faza de Yang maxim, aduce cu ea forte creative, ce moment mai bun ai putea gasi sa-ti reinventezi dormitorul si sa inviti vara in casa, apeland la cele 5 elemente (pamant, metal, apa, lemn si foc)?
 
1. Incepe prin a alege o culoare dominanta, care e data de orientarea camerei in functie de punctele cardinale.

Daca fereastra dormitorului e orientata spre sud, care are drept simboluri vara si pasarea Phoenix, atunci camera trebuie sa aiba peretii in culorile focului, de la rosu la oranj sau galben. O camera care da spre vest, simbol al toamnei, e bine sa fie decorata in alb sau in culori metalice (auriu, argintiu). Orientarea estica, simbol al primaverii si avandu-l drept reprezentant pe dragon, are nevoie de culori din sfera terestra: verde, albastru, maro. Un dormitor cu fereastra spre nord, simbolizat de testoasa, trebuie sa aiba tonuri dominante de negru, gri petrol si albastru inchis. Orice nuanta nu trebuie insa folosita in exces, cele mai problematice fiind culorile “de foc”. Prea mult rosu sau oranj iti pot da stari de anxietate, asa ca e indicat sa temperezi locul cu niste accente metalice (alb, alabstru, verde) care mai calmeaza. E dea juns sa ai pernele, fata de masa sau un poster in alta nuanta, desi acest efect de racire poate fi recreat si de o mica fantana sau de muzica ambientala ce imita sunetul ploii.
 
2. Poate cel mai important lucru din dormitor, patul are si el reguli fixe de amplasare. Trebuie amplasat cu tablia lipita de peretele care este in fata usii, asa incat sa poti vedea intrarea atunci cand esti intinsa. Atentie insa: sa nu fie simetric fata de usa, pentru ca o superstitie din cultura mandarina spune ca nu e bine sa dormi cu picioarele intinse spre usa, patul devenind un substitut pentru un sicriu.  E recomandat si ca deasupra patului sa nu ai barne sau vreun ventilator suspendat, obiectele grele sau cu margini ascutite atragand energii negative.

Citeste mai multe pe Noifetele.ro!
 

related posts

Modifică setările cookies