Sunt grandioase si luxoase, dar…ai avea curajul sa locuiesti in ele? Vezi 12 biserici transformate in case


“Omul sfinteste locul”, spune un vechi proverb romanesc. Ce se intampla insa atunci cand locul este deja… sfintit?


Refolosirea unor cladiri istorice, aflate in paragina, este o actiune nu doar economica, ci si una culturala. Cateva dintre frumoasele biserici de mai jos care s-au transformat in case urmau sa fie demolate.

Desi nu este pe gustul tuturor, transformarea bisericilor vechi in case devine un trend foarte popular in arhitectura occidentala.

Iata si cateva exemple.

1.    Biserica Metodista Howard Park, Toronto, Canada

Construita in 1910 in Toronto, aceasta biserica (foto sus) a fost transformat de o firma rezidentiala intr-o locuinta, cu un penthouse in clopotnita. Are 2 dormitoare, 2 bai, un living si o terasa pe acoperis.

2.    Biserica Sf. Iacob, Utrecht, Olanda

Aceasta biserica abandonata a fost un alt proiect al arhitectilor de la Zecc. Frumoasa cladire gotica a fost transformata intr-un camin modern, fiind decorata minimalist si pastrand detaliile arhitectonice initiale. 

3.    Biserica Trairii, Utrecht, Olanda

Aceasta biserica a fost transformata intr-o locuinta moderna de catre firma de arhitectura Zecc Architechten. S-au pastrat tavanele inalte si vitraliile bisericii, crucea de deasupra intrarii si orga, dar podelele si scarile interioare au fost inlocuite.

4.    Biserica, Australia de Sud

Aceasta biserica frumoasa din 1850 a fost transformata intr-o casa moderna cu 3 dormitoare, bucatarie, dining, camera de cinema, curte interioara si gradina. Designul interior eclectic include o bucatarie de tip open space si lumini incorporate in pereti.

5.    Biserica John Knox, Australia

Proprietarii acestei frumoase biserici australiene din 1876 au vrut, culmea, sa pastreze cat mai mult din structura si arhitectura originala a cladirii. Astfel, arhitectii care au transformat-o intr-o casa i-au pastrat vitraliile si i-au reconditionat, pe cat posibil, pardoseala.

6.    Biserica, Australia

O alta biserica australiana din secolul XIX a fost transformata intr-o locuinta cu 3 dormitoare, 2 bai, bucatarie, bar, biblioteca, spa si camara cu vinuri. Casei i s-a mai adaugat si un garaj, de care, atunci cand a fost construita, in 1866, evident, nu avea nevoie.

7.    Biserica, Brisbane, Australia

O echipa de arhitecti talentati au transformat aceasta biserica din 1867 intr-o locuinta moderna cu piscina.

8.    Biserica Kensal Green, Marea Britanie

Transformarea acestei biserici vechi intr-o casa este absolut uimitoare. Rezultatul e atat confortabil, cat si frumos, in termini arhitecturali. Interiorul e spatios, dar are un aer intim si cald, datorita ferestrelor mari, care lumineaza perfect.

9.    Biserica Sfantul Nicolae, Marea Britanie

Aceasta biserica din secolul XVIII este acum locuinta unui cuplu care a salvat-o de la demolare si au transformat-o intr-o casa. Exteriorul a fost prezervat intact.

10.    Biserica Crestina, Fitzroy, Australia

Aceasta constructie, datand din 1860 a fost prezervata perfect la exterior si a suferit doar cateva modificari minore in interior. Casa are 2 dormitoare duble, un living, un dressing, o galerie la mezanin, o terasa si o curte mica. Printre anexele casei se numara un atelier, o pivnita si un depozit.

11.    Biserica, San Francisco

Biserica a fost construita in 1909, iar acum a fost renovata si transformata intr-o rezidenta luxoasa, cu tavane de lemn si coloane in interior.

12.    Biserica, Rotterdam, Olanda

Arhitectii de la Ruud Visser au transformat o biserica veche intr-o biserica cu o casa in interior. Acestia au spus ca nu vor sa o transforme intr-o simpla casa, ci mai degraba isi doresc sa ii pastreze atmosfera originala, astfel incat rezidentii ei sa se simta in acelasi timp intr-un lacas sfant si acasa.

Biserica a fost construita in 1930, dar nu a mai functionat din 1960. Inainte sa fie transformata in locuinta, a fost folosita ca garaj.


 

FULLSCREEN
Sunt grandioase si luxoase, dar…ai avea curajul sa locuiesti in ele? Vezi 12 biserici transformate in case
  • /

related posts