Unul dintre cei mai mari experți în economie din SUA răspunde la întrebarea: "Când ne revenim din criza economică?"


Ben Bernanke a fost șeful Federal reserve în timpul crizei din 2008 și e unul dintre cei mai importanți economiști americani.

 Pentru că este prima pesoană responsabilă cu gestionarea crizei economice din 2008-2009, dar și pentru că modul în care funcționează economia americană are efecte la nivel mondial, toată lumea este atentă la previziunile făcute de acesta.

Potrivit expertului, economia SUA ar putea înregistra o scădere cu 30%, scădere cauzată de măsurile luate în timpul pandemiei. În ceea ce privește previziunile pentru viitor, în cadrul unui eveniment organizat online de Institutul Brookings, acesta a declarat:

Nu se poate spune că va fi o revenire foarte rapidă, imediat după criză. Probabil că revenirea la activitate se va face gradual și e posibil să mai existe perioade de pauză. 


Totuși, legat de evoluția economiei americane după stoparea pandemeiei, Ben Bernanke, citat de Agenția Bloomberg,  susține că: “Dacă totul merge bine și se iau măsurile corecte, într-un an sau doi ar trebui să vedem o îmbunătățire substanțială a situației.

#StaiAcasa-Pe Pro Tv Plus ai Viața bate vlogul-sezonul 2


FOTO: SHUTTERSTOCK

related posts

Modifică setările cookies