Workshop-uri de exceptie la Animest 2010


Pe locuri, fii gata, desenati! Două workshop-uri de exceptie vor oferi iubitorilor de animatie ocazia de a descoperi si a realiza pasii din spatele realizării unui film de animatie.


Copiii sunt rasfatatii celei de-a cincea editii Anim’est: pe langa sectiunea speciala dedicata celor mici, Minimest, al carei program cuprinde proiectii zilnice cu cateva dintre cele mai îndragite filme de animatie recente si evenimente speciale menite sa starneasca imaginata celor mici, traditionalul Workshop Anim’est de initiere în animatie este adresat în întregime celor cu varsta cuprinsa între 8 si 12 ani. Cei mai mari nu trebuie sa se simta neglijati: celalalt workshop de initiere în animatie gazduit de festival – intitulat Timing si Spacing în animatie, le este dedicat.

Timp de cinci zile, copiii vor descoperi cum face Jerry sa fie atat de rapid si sa scape întotdeauna de Tom, sau cum de Mica Sirena îsi misca întotdeauna corpul atat de gratios, devenind ei insisi implicati in realizarea unui scurt film de animatie, avand ca tema descrierea Bucurestiului.

Pentru a participa, ei trebuie sa trimita atat prin posta, pe adresa Asociatiei Estenest – Bulevardul Drumul Taberei, nr.92, Bl C7, Ap. 235, sector 6, Bucuresti, cat si pe adresa de e-mail [email protected], mentionand in subiectul mesajului „Workshop copii”, pana pe data de 24 septembrie 2010, un desen care sa aiba ca tema Oaia Anim’est si o scurta scrisoare in care sa explice, cu propriile lor cuvinte, de ce le place sa deseneze. Daca ajutorul parintilor este binevenit la partea de trimitere a materialelor, desenele si micile texte trebuie sa fie 100% produsul imaginatiei si indemanarii celor mici.

10 dintre cei mai originali si mai creativi inscrisi vor participa la Workshop-ul de cinci zile desfasurat in perioada 11-15 octombrie, in care vor invata sa realizeze imagini in miscare, pornind de la desenele lor. Toate desenele primite vor fi expuse in foaierul Cinematografului Patria din Bucuresti, pe toata perioada festivalului, iar cinci dintre realizatorii acestora vor fi selectionati de fotograful si operatorul Adi Marineci pentru a face parte din juriul care va urmari filmele din sectiunea Minimest si va acorda un premiu celui mai reusit dintre ele.

Cei care le vor dezvalui celor mici secretele animarii desenelor sunt Constantin Beine si Rémi Durin, de la studioul belgian belgian L’Enclume, care, pe langa filmele de scurt si lung metraj produse, sunt specializati si se implica activ in organizarea workshopurilor de initiere in animatie pentru copiii de toate varstele. Desi ei nu vorbesc limba romana, copiii vor intelege toate explicatiile acestora cu ajutorul traducatorilor prezenti la atelier. Scurtele animatii produse de fiecare dintre copii la finalul workshopului vor fi proiectate pe marele ecran de la Cinema Patria in cadrul Galei de inchidere Anim'est de sambata, 16 octombrie 2010.
 

  • Workshop-uri de exceptie la Animest 2010

related posts

Modifică setările cookies