(P) 10 Sfaturi pentru Scăderea Utilizării Plasticului


Cantităţile uriaşe de plastic din întreaga lume sunt dăunătoare pentru planetă.


În fiecare zi putem să vedem efectele nocive care sunt prezente atât pe suprafaţa pământului, cât şi în apele şi oceanele noastre. De asemenea aerul respirat are calităţi reduse pentru sănătatea noastră pentru că modul în care sunt construite obiectele de plastic încarcă negativ. Avem nevoie de o conştientizare a situaţiei actuale. Iată deci 10 sfaturi care săne ajute în a avea un impact pozitiv asupra mediului, 10 sfaturi pentru scăderea utilizării plasticului:

1. Foloseşte pungile compostabile 

Una dintre variantele pozitive de utilizare a pungilor, este aceea a alegerii acelora care sunt compostabile. A folosi ambalaje biodegradabile este metoda prin care poţi să aduci un aport pentru sănătatea întregii planete. Neo Pack oferă variante care să te ajute în ceea ce vrei să faci. Mai multe poţi să ştii intrând pe link-ul următor: https://neopack.ro/.

Prin a folosi aceste tipuri de ambalaje poţi să reduci numărul de kilograme uriaş deplastic folosit în întreaga lume în fiecare zi. În timp, această practică va reduce deşeurile şi poluarea, determinând un mediu mult mai sănătos pentru fiecare dintre noi.

2. Nu mai folosi paiele de plastic

Paiele de plastic sunt un adevărat pericol pentru natură. Sunt multe vieţuitoare care au fost găsite în ocean cu paie de plastic. Se ştie că ele sunt folosite o singură dată şi apoi sunt aruncate, iar cantităţile în întreaga lume sunt uriaşe. Aşadar, poţi să nu mai ceri de plastic la restaurant şi să nu mai cumperi pentru uzul tău casnic. Poţi să încercvarianta paielor reutilizabile din metal, care de obicei au şi o mică perie pentru a putea curăţa interiorul acestora. 

3. Foloseşte o pungă reutilizabilă la cumpărături

O altă variantă în ceea ce priveşte cumpărăturile şi pungile utilizate, poate să fie varianta de a aduce de acasă o pungă reutilizabilă din material textil sau alte materiale concepute special pentru această situaţie. Aşadar, este bine să te gândeşti înainte de a pleca la cumpărături şi să iei cu tine o pungă pe care o poţi împături şi face mică. De asemenea poţi să ai cu tine permanent în geanta sau în buzunar o asemenea pungă. Nu vei mai fi nevoit/a să cumperi alta decât în situaţia în care se strică cea pe care o ai deja. 

4. Renunţă la guma de mestecat

Guma de mestecat este nociva pentru mediu, fiind făcută din plastic în mare parte. Aşadar, este bine să reduci consumul de gumă de mestecat sau să renunţi total la acest obicei. Poţi să îţi împrospătezi respiraţia prin alte metode cum ar fi soluţiile care curăţă gură de bacterii şi ajuta în a avea o respiraţie plăcut mirositoare. 

5. Cumpără produsele care vin ambalate în cutii în loc de sticle de plastic

Oricând te duci la cumpărături o să observi că există ambalaje din plastic, precumcasoletele de unică folosinţă sau sticlele tipice, dar şi alte cutii din carton sau materiale reciclate, mai bune pentru mediu. Acestea sunt cele pe care este bine să le alegi pentru a reduce cantitatea de plastic existenţa în lume în momentul actual. Sunt de multe ori şivariante care îţi vor plăcea mai mult, pe care nu ai avut şansa să le încerci. Experimentează testând mâncare în alte ambalaje decât cele din plastic de unică folosinţă. 

6. Cumpără mâncare care se cântăreşte

Poţi alege să cumperi mâncare deja ambalată, ori să mergi spre varianta celei cântărite,care poate să fie pusă de multe ori în propriile ambalaje aduse de acasă. Aşa ai şansa să mănânci aceeaşi mâncare, însă fără a utiliza nici măcar un pic plasticul în acest proces. Nu toate lanţurile de magazine permit aducerea propriului ambalaj, însă este bine de ştiut că poţi opta pentru această variantă. Cu siguranţă că în timp această va fi varianta prezenta permanent. 

7. Refoloseşte ambalajele pe care le primeşti în loc să le arunci

Uneori micile cutii sau caserole în care vine ambalată mâncarea pe care o cumperi de la magazin, pot să fie refolosite. Dacă nu au găuri în ele sau nu se rup de la desfacere, atunci poţi să le refoloseşti şi să le dai viaţa încă o perioadă de timp. Astfel poţi să reducinumărul de casolete pe care le cumpărai oricum pentru a duce mâncarea în acea zi laserviciu sau pentru alte situaţii. 

8. Foloseşte un aparat de râs care are lame de schimb în loc de cel din plastic de unică folosinţă

Aparatele pentru râs sunt şi ele folosite des şi au un impact asupra mediului în care trăim. Plasticul a ajuns să fie extrem de ieftin şi oamenii preferă să cumpere din nou şidin nou şi să arunce de fiecare dată obiectele folosite. În acest caz, poţi opta pentru aparatul de râs cu lame care se schimbă. 

9. Construieşte-ţi propria soluţie pentru curăţat din oţet

Se ştie că oţetul este foarte uşor de folosit şi că dezinfectează întreaga casă fără probleme. Nu mai cumpără tot felul de produse în ambalaje de plastic. Poţi să foloseştidoar oţet.  În loc să cumperi suc în cutii sau sticle de plastic, poţi să bei suc proaspăt de fructe făcut acasă

10. Prepară-ți sucul de fructe preferat acasă - vei reduce volumul de ambalaje din plastic Poţi de asemenea să cumperi fructe proaspete şi să le storci pentru a bea suc proaspăt în fiecare zi. Aşa nu vei mai avea nici o problemă cu aruncarea sticlelor de plastic încare vin ambalate cele de la magazin.

related posts

Modifică setările cookies