6 lecții de viață de la Sophia Loren. „Nu-mi vine să cred că am 86 de ani; mă simt ca la 20”


O actriță legendară, care la 86 de ani încă joacă roluri cu greutate, Sophia Loren spune că nu simte deloc povara vârstei sale. Italianca, simbolul feminității anilor ’50-’70, a dezvăluit principalele „arme” cu care a reușit să-și păstreze tinerețea interioară.


Sophia Loren a poza pentru AARP Magazine la 86 de ani și a acceptat să vorbească, într-un interviu, despre întrega ei carieră. Legendara actriță, care joacă într-un film Netflix regizat de fiul ei mai mic, Edoardo Ponti, dezvăluie 6 lecții de viață pe care le pot urma și cei care îi apreciază filmele.

Lecția 1: Înclină-te!

„Când mă uit în oglindă, mă înveselesc. Nu întreb: Ești grozavă? Sau: Ești frumoasă? Nu. Este vorba de cum mă simt în interior, cât de în siguranță sunt. Asta contează. Uneori, când spun că am 86 de ani, nu-mi vine să cred; mă simt ca la 20”.

Lecția 2: Sună-ți nepoții!

„Cei doi fii ai mei au câte doi copii, dar sunt departe de ei, așa că vorbim la telefon, ne trimitem poze. Încerc să am acel moment de fericire în timpul pandemiei, în timp ce cu toții așteptăm un mâine mai bun”.

Lecția 3: Savurează lucrurile mărunte!

„Când vin în sufragerie, mă uit pe masă și văd ciocolate, iar două sau trei dintre ele dispar în fiecare zi. Ar trebui să încetez, însă nu mă abțin”.

Lecția 4: Alungă negativismul!

„Dacă ești sănătos și faci ceva ce-ți face plăcere, atunci nu poți să gândești astfel: Doamne, mâine voi muri. Nu! Poți face multe multe lucruri minunate. Eu muncesc, citesc, mă uit la filme, merg la biserică. Și respir mult”.

Lecția 5: Îmbătrânește natural!

„De ce să-ți schimbi trupul și să fii altcineva dacă ești fericit pe interior? Nu m-am gândit niciodată la asta – niciodată. Îmi place de mine”.

Lecția 6: Acceptă realitatea!

„Am fost foarte tristă când a murit soțul meu, deoarece nu poți scăpa de acest gen de sentimente. Niciodată. De fiecare dată când te gândești la asta, e un moment în singurătate care e foarte puternic, dar asta e viața”.

Sophia Loren, primul film după 11 ani

Actrița Sophia Loren a fost distribuită de fiul ei, regizorul Edoardo Ponti, în filmul The Life Ahead, la 11 ani de la ultimul ei rol. În noul ei film, Sophia Loren joacă rolul unei femei evreice, supraviețuitoare a Holocaustului care ajută la creșterea copiilor unor prostituate. Criticii de film spun deja că acest rol îi poate aduce un nou Oscar, după reușita din 1961, cu Two Women.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: 


  • 6 lecții de viață de la Sophia Loren. „Nu-mi vine să cred că am 86 de ani; mă simt ca la 20”

related posts

Modifică setările cookies