Adelina Pestrițu, nuntă fără tradiții și superstiții."Doamne ferește! Câte teorii deplasate și aberante!"


Adelina Pestrițu se căsătorește religios în acest weekend. 


Bruneta a mărturisit pe blogul personal că va avea o nuntă modernă, iar invitații se pot aștepta ca de la acest eveniment să lipsească tradițiile și superstițiile atât de pupulare la nunțile românești.

 

Adelina și-a exprimat părerea pe blogul personal, unde a scris un articol lung pe această temă.

 

 "Cred în tradiții și în longevitatea lor, dar nu este obligatoriu să fie repetate în mod obsesiv la fiecare petrecere de acest gen. Bunicii și străbunicii se bucurau de ele pentru că nu aveau prea multe opțiuni de a distra invitații la eveniment.

Odată cu evoluția noastră că oameni, consider că putem readapta modul în care ne bucurăm de oficializarea unei relații, indiferent de regiunea în care ne aflăm. Desigur, dacă cineva își dorește aceste tradiții la nuntă nu este un lucru greșit, dar vreau să subliniez că lipsa lor nu aduce ghinioane, așa cum au impresia unii oameni.

Și o să va dau câteva exemple de obiceiuri, dar și superstiții pe care le-am exclus din desfășurătorul nunții noastre, fără a stă prea mult pe gânduri.

 

1. Furatul miresei. Haideți să facem un exercițiu de imaginație: au ajuns invitații la petrecere. Muzică, meniul, totul perfect pentru o seară în care toată lumea și-a propus să se distreze până în zorii zilei. Se fură mireasă. Se oprește muzică, vine la microfon cineva care dorește să ceară răscumpărare și începe negocierea că pe obiecte, care și ea durează cel puțin 20 de minute. Timp în care ceilalți oameni cască plictisiți pentru că au văzut acest moment tras la indigo la cel puțîn 50 de nunți pe parcursul vieții. Și, evident, nimic nu-i mai poate surprinde. Cunosc deja finalul, când mireasă revine. Mirele oferă, el (negociatorul) nu este de acord, că într-un final să vezi un mire care acceptă, fără o dorința a lui arzătoare, lucrurile la care este supus, în schimbul femeii lui. În partea cealaltă, mireasă stă stingheră, ascunsă într-o mașînă, așteptând să fie chemată. Sau cel mult dansează într-un club din apropiere, sub privirile mirate ale celor prezenți. Îl considerăm un moment fără sens în acest punct al vieții noastre și nu-i găsim sensul la petrecere. Deci ii vom spune pas.

 

2. Schimbul voalului cu basmaua, la finalul petrecerii, asta pentru a o face pe mireasă să înțeleagă că s-a terminat cu burlăcia, iar de acum e nevas[a cu acte în regulă și trebuie să aibă grijă de soț și de copii. Fie că mireasă face acest schimb sub atentă supraveghere și asistență a nașei sau efectiv se lipsește de această acțiune, cu siguranță în căsnicie își va însuși rolul de soție cu responsabilități și grijă familiei ei. Așadar nu este nevoie nici de acest moment “expirat” la o așa petrecere.

 

3. Superstiții:

– Nu purta două rochii că te vei despărți

– Nu îți pune cale în buchet, că aduc ghinion în căsnicie

– Nu intră cu stângul în biserica, vei rămâne văduva

– Nu da tortul înainte de 12 noaptea că o să te cerți cu bărbatul

Doamne ferește! Câte teorii deplasate și aberante care sunt menite să-ți limiteze fericirea în ziua nunții.:', a mai scris Adelina Pestrițu pe blogul ei. 

Vezi și: 

 

  • Adelina Pestrițu, nuntă fără tradiții și superstiții. Doamne ferește! Câte teorii deplasate și aberante!

related posts

Modifică setările cookies