Alina Iliescu, psihoterapeutul care cupleaza oameni. Cum a inspirat-o propria poveste de dragoste in afaceri


Alina Iliescu este mai mult decat un psihoterapeut obisnuit - este personality profiler si fondatoarea ARI Love - o matrice online care iti analizeaza profilul psihologic si apoi iti cauta un partener potrivit printre cei care s-au inscris pe site.


Pasionata de psihicul uman si de intelegerea lui, Alina Iliescu a renuntat la o ceriera in televiziune pentru a face ceea ce ii place. Psihoterapeut si personality profiler, Alina ii ajuta astazi pe sute de romani si nu numai sa isi gaseasca perechea potrivita prin intermediul matricei ARI Love.

Proiectul Alinei Iliescu, unic in Romania si in lume, este un site cu un algoritm de calcul care face compatibilitatea intre persoane. Psihoterapeutul spune ca felul in care l-a cunoscut pe sotul ei a inspirat-o si a motivat-o sa lucreze la acest proiect.

Desi este atrasa de psihologie de multa vreme, Alina Iliescu a lucrat mai intai in media – televiziune, presa scrisa, iar apoi in comunicare si relatii publice. “Experienta cu televiziunea a venit la momentul potrivit si m-a ajutat sa descopar multe lucruri despre mine si mi-a infrumusetat viata in perioada de studentie. Insa am inteles repede ca este un domeniu prea agitat care iti creaza o dependenta si nu se potriveste prea mult cu mine. De psihologie am fost pasionata toata viata, iar in pauzele mele de relaxare imi doream sa stau intinsa pe un divan cu o carte de psihologie in mana si un ceai aromat. De aceea este bine sa iti urmezi intuitia si sa mergi spre domeniul care ti se potriveste”,  spune Alina Iliescu.

Desi initial si-a dorit o cariera in domeniul medicinei, treptat Alina Iliescu s-a reorientat catre  psihoterapie. “Un psihoterapeut isi sustine si insoteste clientii sa isi descopere potentialul, sa se dezvolte personal si sa evolueze, ii asculta si ii ajuta sa vindece ranile emotionale. Psihoterapeutul impreuna cu fiecare client analizeaza structura psihica pentru a o intelege si il sprijina pe acesta in schimbarile, deciziile si evolutia lui personala.”

Alina Iliescu are 5 specializari in psihanaliza: prima in psihanaliza copilului si adolescentului, a doua in psihanaliza cuplului, a treia in consiliere si psihoterapie psihanalitica pentru adulti, a patra in psihanaliza familiei, a grupului si a institutiilor, iar ultima in psihodrama. Specialista spune ca un spihoterapeut are nevoie de un talent innascut care te ajuta sa intelegi oamenii.

“Nevoia de a-si ajuta semenii neconditionat, optimism peste masura, empatie la un nivel ridicat, generozitate, creativitate, inteligenta emotionala si rationala peste medie si o intuitie dezvoltata. Mai ai nevoie de un talent innascut care te ajuta sa intelegi oamenii, iar acest talent il poti descoperi atunci cand oamenii sunt atrasi de tine si cei din jurul tau se pot destainui si se pot relaxa in relatia cu tine”, spune Alina Iliescu.

Desi conceptia generala este ca romanii sunt destul de reticenti cand vine vorba sa consulte specialisti in domeniul psihologiei,  Alina Iliescu sustine ca cei care ajung in cabinetul ei sunt persoane deschise,  dornice sa isi lase psihicul explorat.

“Oamenii vin la psihoterapie cand vor sa se descopere, sa se inteleaga mai bine, cand se simt pierduti, cand divorteaza, cand le scade increderea in ei si nu mai stiu pe ce drum sa mearga. Sunt cupluri care vor sa isi inteleaga relatia si sa o consolideze iar altele au probleme pe care nu le pot depasi singure. Anumite familii vor sa invete cum sa isi educe copii pentru a nu mai repeta greselile din familia lor de origine. De asemenea, vin copii care au suferit diverse traume avand nevoie de suport emotional si ajutor pentru a depasi situatiile respective”.

Alina Iliescu nu ofera doar terapie persoanelor aflate in impas, ci si ajuta persoanele singure sa isi gaseasca perechea potrivita, prin intermediul proiectului sau, Ari Love.

Acesta este o enciclopedie a psihicului uman, care studiaza peste 500 de caracteristici ale persoanei inscrise pentru a i se face profilul psihologic. "Asta ne ajuta sa ne cunoastem clientul din toate punctele de vedere si sa ii cautam persoanele cele mai compatibile in functie de dorintele si nevoile sale psihice", spune Alina Iliescu.

“Proiectul ARI Love este ca un munte care trebuie escaladat. Dupa ce ai intrat pe ARI Love.com te inscrii si apoi completezi cele 23 de pagini de intrebari. Este un test grila cu intrebari simple despre viata de zi cu zi care se poate completa in 50 de minute relaxat. Apoi ai acces gratuit la persoanele compatibile cu tine din punct de vedere psihic.

Alina Iliescu a fost inspirata de propria poveste de iubire in proiectul sau de suflet: s-a indragostit la prima vedere de sotul ei si s-au mutat impreuna la numai doua zile de la prima intalnire. 

“Povestea mea de iubire mi-a dat motivatia si energia necesara sa muncesc la acest proiect. Cand traiesti o astfel de poveste de dragoste, iti doresti ca si ceilalti sa poata avea parte de asa ceva. La noi a fost dragoste la prima vedere,  iar la prima intalnire, dupa doua ore, am hotarat sa ne casatorim, dupa doua zile ne-am mutat impreuna, iar la scurt timp am facut si logodna”.

Alina Iliescu este constienta ca oamenii sunt destul de pretentiosi atunci cand isi cauta jumatatea. “Atunci cand vine vorba de iubire, de emotii si de nevoi psihice, toti ne dorim aceleasi lucruri in esenta si nu conteaza ce nationalitate, religie sau culoare a pielii avem. Fiecare isi doreste pe cineva special, unic, complex si extraordinar asa cum este si el, oriunde s-ar afla pe acest glob”.

Pe langa orele petrecute la cabinet si cele dedicate proiectului sau, Alina Iliescu este si o mama si o sotie devotata. “Imi place sa gatesc, sa pictez, sa creez si sa ma implic activ in viata copilului meu, iar aceste lucruri nu erau posibile daca mergeam la birou. Eu prefer sa muncesc noaptea, atunci am randament maxim, de aceea am creat acest proiect din biroul de acasa. Pentru noi este important sa pastram un echilibru intre viata de familie si cariera. De aceea ne-am aranjat viata in asa fel incat sa avem flexibilitate”, spune Alina Iliescu.

related posts

Modifică setările cookies