Alpaca, în ”Viața bate vlogul”: ”Mimez că știu să citesc, mimez că știu să scriu”


Pentru vloggerul Alpaca, ”te iubesc” are culoarea alb, iar cifra unu este albastră.


Într-un nou episod al serialului ”Viața bate vlogul”, vloggerul Alpaca încearcă să le explice prietenilor săi, Emil Rengle, Mimi, Levin, Maria Zvinca, Radu Constantin, Miru, Robert Ionescu, cum înțelege el lumea: în culori și desene.  

Citește și: Levin, în ”Viața bate vlogul”: ”Cum e să ai un tată alcoolic? Nu trăiești, ci supraviețuiești”

De pildă, țin minte litere, numere, orice pe culori. Adică, când mă gândesc la cifra unu, este albastru. Este o nuanță, nu știu cum să o explic, dar în capul meu are sens. E o hartă cu culori. Ca să ajung la cuvinte și ca să ajung la scris, practic, trec prin culori. Țin minte persoane tot prin intermediul culorilor”.

Alpaca dezvăluie că nici acum nu a învățat chiar bine alfabetul, de pildă. ”În timp, mi-am dat seama ce am. M-am adaptat la situație. Mi-am făcut un sistem prin care pot să mimez că știu să citesc, mimez că știu să scriu. E ca un fel de conversie în capul meu”. 

Alpaca nu a îndrăznit niciodată să le spună părinților sau profesorilor că nu înțelege sistemul clasic de învățare. ”Am fost o singură dată la psihologul școlii și nu m-a întrebat de nimic altceva, a spus că sunt foarte timid. Cea mai nașpa fază a fost că m-a pus să semnez că am fost acolo și m-a pus să-mi scriu tot numele. Și mi-am dat seama că trebuie să stau în fața ei să mă gândesc cum să-l scriu. Am luat foaia și am fugit, am spus că o semnez mai târziu”.

Cu ajutorul unui coleg de școală, olimpic la matematică, Alpaca a reușit să treacă cu brio prin școală, ba chiar să ajungă, la rândul lui, olimpic la matematică. ”Mergeam în fiecare zi la el. El, știind să deseneze, îmi explica cum să-nvăț eu, practic. El îmi traducea mie ce nu înțelegeam eu la școală. Adică lua tot ce se întâmpla la școală sau în viață, în general, și îmi explica astfel încât să pot să înțeleg eu. Dar șmecheria era că și el știa să înțeleagă ce desenam eu”.

Urmăriți, în continuare, episodul integral cu Alpaca din serialul marca protvplus.ro ”Viața bate vlogul”. 

related posts

Modifică setările cookies