Amalia Enache, interviu despre relația cu fiica ei. Ce spune despre un al doilea copil


Amalia Enache este aproape nedezlipită de fiica ei, Alma, care are acum 2 ani și șapte luni, și spune despre micuță că este cea mai bună prietenă a ei. 


Merg des în vacanțe împreună, le place soarele și căldura, adoră să se plimbe, să alerge și să se dea cu trotinetele. Vedeta ProTV ne-a povestit însă mai multe despre relația cu Alma într-un interviu pentru Perfecte.ro. Am aflat și ce amintiri are Amalia de la mama ei și ce păstrează cu sfințenie de la cea care i-a dat viață!

Care sunt lucrurile de care nu te poți lipsi în materie de beauty?
 
De demachiere, pentru că meseria pe care o am mă obligă să fiu machiată mai mult decât mi-ar plăcea mie, dar și de corector, pentru că tot meseria m-a făcut să am nevoie, foarte devreme, de un corector, de ruj roșu, pentru că mă face să mă simt foarte, foarte bine, rimelul, și, mai nou, și un corector pentru sprâncene.

Obișnuiești să ieși afară din casă nemachiată?
 
Da, foarte mult! E principala mea obișnuință! În general, nu doar când ies cu Alma la plimbare, și în vacanțe, și văd că oamenii sunt foarte mirați, dar totdeauna eu am umblat mai mult nemachiată și doar la job, la evenimente sau la televizor, sunt machiată.
 
Cum este relația ta cu Alma?

E cea mai bună prietenă a mea și nu numai. Acum are  2 ani și șapte luni, vorbește mult și bine, comunicăm foarte bine și ne înțelegem foarte, foarte bine.
 
Ați petrecut și mult timp împreună...

Și petrecem în continuare foarte mult timp împreună pentru că așa îmi și doresc, este un copil foarte dorit.  Disponibilitatea mea este în primul rând legată de familie, de casă și atunci petrec tot timpul cu Alma, în afară de cel de la serviciu.
 
Există posibilitatea să mai  aibă un  frățior sau o surioară? Te-ai mai gândit la al doilea copil?
 
Nu exclud dar nu am nicio decizie în sensul ăsta. Cumva nu mi-a fost foarte ușor cu Alma când a fost bebe. Privarea de somn… Nu am avut un copil care să doarmă foarte ușor și lent și a durat foarte mult, am și alăptat-o foarte mult, un an și 7 luni și acum când mi-am recuperat somnul, care, dacă e să mă întrebi, acesta este  principalul truc de beauty pentru  fiecare dintre noi, odihnă și o stare psihică bună, care se vede imediat pe față. Când ești foarte bine și când ești fericită, nu mai ai nevoie nici de rujul roșu, ai nevoie să râzi cu toată inima și ești mai frumoasă decât în rest. Deci abia mi-am recuperat somnul, așa că nu pot să mă gândesc acum la un bebeluș. Acum mă bucur mult de nopțile dormite în întregime.
 
Stați mai mult în vacanțe la căldură, la soare…

 
Da, amândouă suntem "solare". Ne-am întors recent din Portugalia, am fost în Lisabona și în Madeira, unde este și mai cald. Madeira este insula  lor, dar spre Africa încolo și este o primăvară continuă, adică am prins peste 25 de grade. A fost fabulos!  În prima zi când am ajuns acolo, mă gândeam la metode să-mi prelungesc concediul.  Am stat pe o plantație de banani, în prima zi am ieșit în pantaloni scurți în grădină să-mi beau cafeaua, o minune.
 
Următoarea vacanță unde va fi?


 
Următoarea vacanță vine vara. Abia așteptăm plaja. Cred că până atunci va mai fi o vacanță în Italia. Oricum, Alma deja a fost în 6 țări până la 2 ani și șapte luni, dintre care Brazilia, de două ori a fost acolo, în Argentina, a stat mult în locurile acestea, nu a primit bine iarna, ea nefiind obișnuită, noi am ratat iernile.
 
Când sunteți împreună, ce vă place să faceți cel mai mult, ca și activități?
   
Să ne dăm cu trotinetele, dar nu doar ea, am și eu una de mărimea mea și vrea să ne dăm împreună. Să alergăm, îi place foarte mult să alergăm, se distrează foarte mult. E și un copil care desenează, gătește foarte mult la bucătăria ei de jucărie,  îmi face cafele, vorbim mult, cântă foarte mult și când îmi dau seama că se plictisește începe și cântă, cum a fost în vacanță, ne-am plimbat mult și a cântat.
 
Practic nu-ți mai imaginezi acum viața fără Alma...
 
Cumva să sții că  niciodată nu mi-am imaginat viața fără Alma. Întotdeauna în sufletul meu a existat această convingere că eu sunt întreagă cu copii. Și nu am  exclus niciodată, dacă nu aș fi avut copilul meu, cu siguranță aș fi adoptat. Nu  am avut vreo îndoială vreodată că nu vreau copii. Am știut tot timpul!
 
De la mama ta ce ai moștenit în materie de frumusețe? Ce sfaturi ți-a dat?
 
De la mama am moștenit simplitatea! De la mama încerc să-mi amintesc tot timpul... pentru că mie, iată, îmi plac și zorzoanele și mama mea  nu ar fi acceptat bijuterii altfel decât prețioase, foarte puține. Nu accepta o cromatică prea încărcată, i se  părea de foarte mult prost gust, nu a combinat niciodată mai mult de două culori și toată viață ei a purtat doar verigheta și inelul de logodnă, nimic altceva. Chiar o vedeam că se uită la mărgele sau la  zorzoane, ca la ceva destul de kitsch-os. Eu nu sunt așa, eu am cutii întregi de gablonțuri.
 
Ce ai învățat de la mama ta?

Nu pot decât să îi mulțumesc pentru  că m-a învățat totul despre iubire! Mama mea chiar m-a învățat, fără să știe, totul despre cum e iubirea adevărată. La ea nu a existat realmente nicio condiționare. Nu a trebui să fiu premianta clasei, deși am fost, dar în ochii ei mereu am fost cea mai bună, exact așa cum a trebuit să fiu.
   
Ți-a rămas o amintire, un talisman pe care-l porți, să-ți amintească de ea?
 
Am păstrat cu foarte mare drag verigheta lor și am pus-o pe un lanț, de pildă, și îl port așa, ca un cerc, și mai e un medalion pe care eu i l-am cumpărat ei, cu Fecioara Maria,  îl mai port și eu din când în când, inelul ei de logodnă care are o piatră verde spectaculoasă și care e foarte frumos, de asemenea, îl am acolo, dar  nu mă încumet întotdeauna să le port pentru că răscolesc puțin…
 
Ca stil de viață, cum te întreții? Faci sport, ții diete?

Vreau să mă reîntorc la sport. Nu sunt cu proba cântarului, pentru mine nu a fost niciodată important să fiu slabă ci să fiu tonifiată. Am renunțat pentru că am avut un episod cu tiroida, în care am slăbit foarte mult după naștere și foarte rapid, nu am avut nevoie. Credeam că dacă petrec mult timp cu Alma în parc și alergăm e suficient, dar acum nu mai este suficient. La mine e foarte simplu, în niciun caz diete, ci restricționez zahărul, fac porții mici, mănânc din toate, dar puțin.
 

related posts

Modifică setările cookies