Andreea Esca, fotografie de colecţie alături de tată şi de cei doi copii. Părintele ei are 80 de ani, dar arată mult mai tânăr


La fel ca şi fiica sa, Dumitru Esca are un zâmbet molipsitor şi o atitudine tinerească. 


Andreea Esca a povestit mereu că părinţii ei, Dumitru şi Lucia Esca, au fost cei care i-au dat încredere că poate să cucerească lumea. Şi chiar a făcut asta. Iar acum dă mai departe ce a învăţat celor doi copii, Alexia şi Aris. O fotografie postată pe Instagram o prezintă pe vedetă alături de cei doi adolescenţi şi de părintele pe care îl numeşte, cu multă dragoste, Moşu'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Eram Esca :) #wearefamily #neata #withgrandpa #moșu #tatasinepotii

O postare distribuită de Andreea Ioana (@andreeaesca) pe

Andreea Esca a moştenit de la părinţi charisma şi tot de la ei a învăţat să se bucure de viaţă. Fotografia de mai jos, tot una de colecţie, vorbeşte despre copilăria frumoasă a prezentatoarei.

În toamna anului trecut, în ziua în care tatăl ei a împlinit 80 de ani, Andreea Esca a redactat o scrisoare de suflet despre cel care i-a dat viaţă şi a început-o ca pe o compunere din copilărie:

 „Tatăl meu este deştept, frumos, slab, cu părul creţ şi lucrează pe şantier. Este un inginer foarte apreciat. Este foarte sever şi când ajunge acasă la sfârşitul săptămânii eu trebuie să-l aştept cu carnetul de note şi mama cu ciorbă. Altfel, îmi petrec mare parte din vacanţa de vară cu el, la ţară, la mătuşa lui, Tuşa Viki. Acolo îmi dă o libertate incredibilă la care niciodată nu aş putea să visez la Bucureşti.Tata era ca teza! Trebuia să mă pregătesc când venea, mi-era teamă ca nu cumva să greşesc ceva şi nu prea mai puteam să ies la petreceri. Nu aveam voie să ies la joacă dacă era tata acasă, până nu terminam şi «textele facultative» de la lecţii.    Îmi plăceau tare vacanţele la ţară cu tata. Dacă îmi făceam numărul de probleme la matematică stabilit şi «lecturam» cât era norma pusă de el, lumea era a mea. Tata m-a învăţat să preţuiesc autenticitatea satelor româneşţi, să iubesc ţara asta cu toate hibele ei, să fiu corectă în relaţii şi să înţeleg valoarea lucrurilor. El m-a forţat să fiu foarte bună până când am crezut că aşa vreau eu să fiu.   Tata m-a ţinut într-o lesă foarte scurtă şi cred că s-a prefăcut în situaţiile în care mai rupeam lanţul că nu vedea ce fac. M-a bătut la cap până când am dus la bun sfârşit lucruri pe care nu aveam chef să le fac şi pe care nu le-aş fi făcut niciodată fără cicăleala lui, şi n-ar fi fost bine…   Tata m-a învăţat că la operă, la teatru mergi în rochie şi cu pantofi şi dacă e potop. Vii în cizme, te schimbi la garderoba şi intri cu respect faţă de actul de cultură şi faţă de tine. Tata mergea cu mine în Poiana Braşov la schi şi dârdâia o zi întreagă ţinându-mi rândul la schi-lift pentru că voia să schiez cât mai mult, nu să pierd vremea la coadă. Tata merge foarte mult pe jos şi înoată zeci de bazine, aproape zilnic“, este o parte din portretul tatălui creionat de vedeta Pro TV.    Esca a mai povestit că tatăl ei o sună să îi atragă atenţia de fiecare dată când greşeşte şi tot el o anunţă imediat când are prea multe kilograme sau dacă e cazul să se tundă.   „Tata a spus mereu că el nu este tatăl Andreei Esca, ci ea este fiica lui. Tata mă sună întotdeauna să-mi atragă atenţia dacă am greşit ceva, aproape niciodată ca să mă laude, pentru că, zice el, de felicitat, te felicită destui. Eu nu cred că din această cauză. Ci pentru că pur şi simplu aşa e el. Este foarte atent la greşeli. Tata este Scorpion. Mă anunţă imediat când am prea multe kilograme sau dacă e cazul să mă mai tund. (...) Tata este Moşu’ acum, cum era şi bunicul meu Moşu’ pentru mine, că aşa-s toţi bunicii în Ardeal. Iar Moşu’ e înţeleptul casei pentru copiii mei. La mulţi ani, Moşule! Te iubesc!“, încheie Esca rândurile redactate special cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani a tatălui ei. "

Mai jos puteţi urmări un interviu special cu Andreea Esca: 

FOTO: INSTAGRAM

related posts

Modifică setările cookies