Andreea Marin Banica, femeia care tine neaparat sa le faca pe toate


Pe toate le-a facut. Pe Kilimanjaro l-a escaladat cu succes, pe bebelusi i-a salvat de la iritatii cu un body minune, iar mamele din Romania se trateaza de depresie post-partum cand ii citesc memoriile sau ii asculta discursurile rostite cu lacrimi in ochi. Nici Cerbul de Aur, nici Oscarurile nu i-au scapat: a prezentat festivaluri in Romania si a relatat de pe covorul rosu din strainatate, iar lui Paulo Coelho i-a luat un interviu. Si cand te gandesti ca Mihaela Radulescu i-a luat un interviu lui Dan Brown, parca totul se leaga.


Pe langa toate cele enumerate mai sus, mai sunt multe in CV-ul Andreei Marin Banica. E mama, sotie, ambasador UNICEF, femeie de afaceri si sustine ca nu si-a facut nicio operatie estetica. E de prisos sa mai vorbim de antipatia pe care o trezeste un om atat de polivalent si de ambitios. Dar ce mai conteaza pentru ea o diploma de popularitate cand, in rest, le are pe toate?

Ca intr-o cursa contra cronometru, de cand s-a nascut, la Iasi, a vrut sa fie prima in toate. In liceu a fost olimpica la matematica si a terminat cu brio Facultatea de Informatica, dar, cum nu era suficient sa fie buna intr-un singur domeniu, a devenit reporter la TVR Iasi si a inceput cariera in televiziune. 

 

Cand isi rememoreaza inceputurile in jurnalism idealizeaza trecutul, cum fac mai toti oamenii, numai ca uneori trece o limita a emfazei si parca cere ironii. “Am filmat pe ploaie, ninsoare si pe canicula, am scris cu pixul pe manseta camasii cand inspiratia nu ma gasea pregatita cu agenda in buzunarul de la piept, am ras si am plans de bucurie dupa orice realizare ce insemna un pas inainte, am deschis usi pana atunci ferecate, am cautat la orice pas noutatea, sa fac ceea ce nu mai vazusem inca, sa imi gasesc un loc al meu, sa-mi pun amprenta evitand sa-i copiez pe cei din jurul meu.”, declara ea intr-un interviu pentru cariereonline.ro despre primul an la TVR Iasi, anul in care a facut munca de reporter.

Una din ocaziile cu care a starnit hohote de ras (pe langa dansurile ei de la Surprize, Surprize – dar asa sunt oamenii, rautaciosi) a fost acum doi ani cand a spus: “Sotul meu are o legatura speciala cu divinitatea”. Daca nu punem la socoteala vorba din popor cu “bataia e rupta din rai”, oamenii nu prea inteleg ce legatura poate sa aiba raiul cu Stefan Banica. 

Dincolo de rautatile care vin una dupa alta cand aduci vorba de Andreea Marin, sunt insa numeroase motive pentru care femeia isi merita locul in topul celor mai de succes din Romania. Are un IQ de trei ori mai mare decat al altor persoane din showbiz si, spre deosebire de multi alti oameni care au incheiat un proiect de succes in televiziune, nu a intrat intr-un con de umbra si nici nu a dezamagit cand toti ochii erau indreptati catre ea si asteptarile erau uriase. Zana sau Vrajitoarea cea Rea, ce-i al Andreei Marin, e doar al ei. (Fara glume despre sotul ei, va rog.)

related posts

Modifică setările cookies