Așa își pregătește Putin armata pentru iarnă. Ce conțin pachetele pe care le primesc rușii mobilizați pe front


La scurt timp după anunțul lui Vladimir Putin privind mobilizarea parțială, mii de bărbați au fost înrolați. În timp ce mulți ruși au ieșit la proteste împotriva războiului, alții s-au conformat ordinului și chiar au sărit în ajutorul armatei, cu donații de bani, alimente sau haine. 


De la începutul invaziei ruse în Ucraina, presa a relatat cazuri în care soldații ruși s-au plâns de condițiile precare de pe front. Aceștia au fost lipsiți de orice sprijin material, medical sau alimentar, scrie The Guardian. În mare parte, soldații se bazează pe ajutoarele umanitare trimise de voluntari. 

În Rusia, situația militarilor de pe front este relatată mai des de ziarele locale, decât de marile televiziuni. Presa din orașele unde s-au înregistrat mai mulți bărbați mobilizați scrie despre ajutorul pe care îl primesc aceștia de acasă. Spre exemplu, publicația Tvolk din orașul Rasskazovo (aflat la 500 km de Moscova), scrie despre cererile venite din partea rușilor mobilizați și modul în care sunt ajutați de conaționalii lor. Se pare că aprovizionarea armatei ruse este în impas, odată ce soldații solicită de acasă ciorapi, încălțăminte, conserve și altele. 

Iată ce spune primarul orașului Rasskazovo, Alexey Kolmakov, citat de publicația amintită mai sus: 

„Chiar dacă Ministerul Apărării se va asigura ca soldații noștri să fie încălțați și îmbrăcați, va fi nevoie și de ajutorul nostru. Primim liste de la conducătorii unităților militare care acum luptă”.

„Declar că ajutorul nostru ajunge la luptători”, îi asigură edilul pe localnicii care au făcut donații. 

Locuitorii și antreprenorii locali din orașul Rasskazovo au ajut la colectarea ajutorului umanitar pentru personalul militar, se mai spune în articol. „De data aceasta, au adunat exact ceea ce au cerut luptătorii. În autoturismul militar au fost încărcate cutii cu încălțăminte, șosete termice, cagule, butelii de gaz și țigări.

Citește și: Pacienții de la un spital de psihiatrie din Rusia au cusut 2000 de perechi de chiloți pentru soldații lui Putin


Sursă foto: tvolk.ru, Getty Images, Telegram

Vezi și: Secretul tinereții veșnice a fost descoperit

  • Așa își pregătește Putin armata pentru iarnă. Ce conțin pachetele pe care le primesc rușii mobilizați pe front

related posts

Modifică setările cookies