Autoarea romanelor Harry Potter, J. K. Rowling, a donat peste 17 milioane €. Unde au ajuns banii


Celebra scriitoare Joanne Rowling, creatoarea romanelor de mare succes Harry Potter, a făcut o donație importantă inspirată de mama ei.


J. K. Rowling (54 de ani) a donat peste 17 milioane de euro pentru susținerea cercetării medicale cu scopul identificării unor noi metode de tratament pentru scleroza multiplă. Banii au ajuns la clinica de neurologie regenerativă Anne Rowling a Universității din Edinburgh, numită așa după mama autoarei, decedată la vârsta de 45 de ani din cauza acestei afecțiuni.

Scriitoarea a mai făcut o donație importantă, de 11,2 milioane de euro, în anul 2010, cu același scop, scrie Daily Mail

Rowling, care avea 25 de ani când a murit mama ei, nu i-a spus niciodată că s-a apucat să scrie seria de cărți Harry Potter. Autoarea a dezvăluit că, mulți ani după aceea, s-a simțit bântuită de moarte, pe care a decris-o ca pe o „durere cimplită în inimă”.

J. K. Rowling se bucură de un imens succes datorită operelor ei. În 2004 revista Forbes a făcut o predicție, potrivit căreia autoarea britanică va fi prima persoană care ve deveni miliardară în dolari doar din publicarea de cărți.

J. K. Rowling a atins pragul de 1 miliard de dolari în anul 2011 și a figurat în primii 1.100 de miliardari ai lumii. Azi, în urma unor donații de sute de milioane de dolari, scriitoarea nu mai figurează în topul miliardarilor lumii.

Autoarea romanelor Harry Potter are trei copii și se află la al doilea mariaj.

Fotografii: Getty Images

Vezi și: Top 3 vedete care au fost violente cu paparazzi

related posts

Modifică setările cookies