Beneficiile dansului. Care sunt cele mai căutate stiluri de dans, dar și cât investesc părinții în pasiunile copiilor


A cochetat cu muzica și a făcut parte dintr-o trupă de fete, Dolls. Acum Alexandra Vasile a revenit la prima ei dragoste, dansul, și-a deschis o școală de dans și face ceea ce o împlinește cel mai tare.


Fostă balerină, Alexandra a mărturisit pentru Perfecte.ro care sunt cele mai căutate stiluri de dans ale momentului, cum  topește mișcarea caloriile și ce stiluri recomandă copiilor.

Cum te întreții prin dans? Care sunt beneficiile? 
   
Am un program echilibrat: dansez în mod regulat și reușesc fără probleme să am o dietă, să îmi mențin  condiția fizică și să am un corp bine definit. Într-o oră de dans, poți să slăbești și 400 de calorii. Tot ceea ce contează este să te miști.  

Slăbirea prin dans este unul din cele mai distractive moduri. Toată lumea iubește dansul, toată lumea iubește să danseze. Așa că îmbini utilul cu plăcutul, iar tot ce trebuie să faci este să găsești o melodie, să înveți o coregrafie care să se potrivească și să o repeți! Sună complicat? Nu este deloc, este chiar foarte simplu. Cineva care dansează cum trebuie în mod regulat o să reușească să slăbească fără probleme. 
   
Ai o școală de dans pentru copii. Care sunt cele mai căutate stiluri de dans pentru ei?
 
Îmi place să-i zic școala noastră, pentru că suntem o mare familie. Dansul este pentru toate vârstele, dar la noi, la Show Dance Art , sunt copii înscriși de la vârsta de 3 ani până la 16 ani. Cele mai dorite stiluri de dans sunt baletul și dansul modern iar băieții doresc mai mult street dance.

 

Cât investesc părinții pentru copii atunci când îi dau la cursurile de dans? Ce costuri presupune această pasiune?
 
Părinții investesc în primul rând timp și bani, în funcție de câte ore face fiecare copil sau ce stil dorește. Copiii merg și la competiții, concursuri, evenimente, spectacole. Un abonament lunar, cu lecții de două ori pe săptămână la balet /dans modern/ street dance/ gimnastică/ contemporan,  este 130 lei.  

Cum se pregătesc de sărbători școlile de dans? Ce cursuri sunt la mare căutare?
 
De sărbători, ne pregătim cu momente vesele pentru Crăciun. Vom avea și serbarea școlii pe 13 decembrie  la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase” unde fiecare grupă va pregăti câte două momente de dans, părinții vor vedea ce au făcut ei la sală în perioada septembrie-decembrie.

Recomand baletul și dansul modern. Baletul/dansul este mai mult decât un simplu dans sau o formă de mișcare pentru copii. Pe lângă dezvoltarea fizică pe care o promovează, grația și eleganța ținutei, baletul ajută copiii să fie mai siguri pe ei, să deprindă echilibrul în mișcări, să se concentreze mai bine și să fie mai energici.

Participi cu copiii la diverse festivaluri de dans, unele organizate și de tine. Cum reușești să strângi peste 1000 de copii? Cum îi motivați?
 
La concursurile organizate în fiecare an, vin copii din toată țara și primesc sute de mesaje de la instructori pentru organizare și tot ce se întâmplă la Bucharest Dance Awards. Avem mereu juriu de cinci stele, vedete și coregrafi atât din țară, dar și din afară și cu o jurizare corectă.  Avem și sponsori care oferă multe premii copiilor talentați.
 
Ce faceți, mai concret, într-un cantonament de dans? De la ce vârste pot participa copiii? Au acces și părinții? 
   
Avem cantonament de două ori pe an, vara -  la mare și iarna - la munte.  În cantonament, facem mult antrenament și copiii devin mai discipinați, au un program strict care trebuie respectat de la ora la care se trezesc și până la ora la care se servește masa, iar seara organizăm petreceri tematice și multe jocuri de socializare și sportive.  

De când ai început să dansezi?
 
De la vârsta de 7 ani dansez, la 14 ani am fost  asistent de coregraf la o școală privată de dans și balet. Prima coregrafie făcută de mine a fost la 15 ani, unde copiii au dansat pe scena Teatrului “Ion Creangă”. De 16 ani, lucrez cu copiii și iubesc ceea ce fac. În prezent, am școala mea de dans de 7 ani, 5 locații în București, peste 250 de copii înscriși.
 
Ai făcut parte și dintr-o trupă de fete, Dolls. Ai renunțat definitiv la cântat în favoarea pasiunii pentru dans? 
   
Da, a fost o perioadă foarte frumoasă, de care îmi aduc aminte cu plăcere. Pasiunea pentru dans a fost și atunci și acum, mereu am fost pasionată de muzică și le-am îmbinat frumos pe amândouă. Nu am renunțat definitiv la cântat, dar în prezent m-am axat mult pe școala de dans. A fost un vis de-al meu de mică, încă de atunci îmi doream să am școala mea de dans. Îmi doresc ca elevii mei să meargă pe drumul acesta al artei.   
   
Știu că ai și un băiețel de 4 ani. Cum te împarți între business-ul pe care l-ai pus pe picioare și familie? Când ai timp să le faci pe toate?

Da, am un băiețel minunat, care și el e iubitor de dans și spectacole, mai merge cu mine la sală, la antrenamente.
Am un soț, o familie care mă înțelege atunci când sunt plecată la competiții în țară și mă susține, iar totul e mai ușor când ai susținerea celor dragi. Mă simt o norocoasă.
 
Cum faci față concurenței?

În orice domeniu, există concurență, dar e loc pentru toată lumea. Nu o să înțeleg niciodată răutățile gratuite și invidia... eu sunt un om prea bun și corect și evit astfet de oameni. Eu nu sunt în concurență cu nimeni, copiii mei sunt cei mai buni și cei mai frumoși.
 

 

  • Beneficiile dansului. Care sunt cele mai căutate stiluri de dans, dar și cât investesc părinții în pasiunile copiilor

related posts

Modifică setările cookies