Beneficiile mierii pentru imunitate. Iată de ce e bine să o folosim în alimentație


A venit toamna și o dată cu ea apar și virozele. Mierea are calități extraordinare pentru sănătate, ajutând sistemul imunitar în lupta cu virușii și bacteriile.

Tag-uri:

În lumea bogată a produselor naturale, mierea de Manuka iese în evidență ca o comoară cu proprietăți vindecătoare excepționale. Originară din Noua Zeelandă, această miere unică a captat atenția cercetătorilor și a entuziaștilor datorită conținutului său special de compuși și proprietăților naturale. Numele ei provine de la planta Manuka (Leptospermum scoparium) din care albinele colectează nectarul pentru a produce acest produs miraculos. 

Mierea de Manuka este produsă de albinele care culeg nectarul din florile de Manuka, un arbust originar din Noua Zeelandă și Australia. Ceea ce o face atât de specială este prezența compusului activ numit metilglioxal (MGO), care provine din enzimele prezențe în nectar și care este ulterior convertit în MGO în miere. Cantitatea de MGO din miere este folosită pentru a determina calitatea mierii de Manuka. 

Cu cât conținutul de MGO este mai mare, cu atât mierea are potențial mai mare de a oferi beneficii pentru sănătate. Proprietățile vindecătoare Mierea de Manuka este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene. Metilglioxalul (MGO) este responsabil pentru aceste efecte. Acest lucru face ca mierea de Manuka să fie un ajutor de nădejde. 

De asemenea, este folosită pentru a ameliora disconfortul din gât, adăugându-se în ceaiuri calde sau consumându-se direct. 

Utilizări și beneficii

Rani : Proprietățile mierii de Manuka o fac utilă în tratamentul rănilor, arsurilor și tăieturilor. 

Sănătatea bucală: Mierea de Manuka este utilizată adesea în produse pentru igiena orală datorită capacității sale de a reduce creșterea bacteriilor în gură. Pastă de dinți și gumă de mestecat cu conținut de MGO sunt disponibile pe piață. 

Sistemul imunitar: Consumul regulat al mierii de Manuka poate susține sistemul imunitar. 

Probleme digestive: Această miere poate fi benefică și pentru probleme digestive, inclusiv pentru reducerea simptomelor de gastrită și reflux gastro.

Îngrijirea pielii: Datorită proprietăților sale antiinflamatorii și hidratante, mierea de Manuka poate fi utilizată în produse cosmetice și măști pentru îngrijirea pielii.

Alegând Mierea de Manuka Când alegi miere de Manuka, asigură-te că verifici nivelul de MGO menționat pe ambalaj si ca mierea de manuka este originala. Cu cât nivelul de MGO este mai mare, cu atât mierea are calitate superioară și proprietăți mai puternice. Certificările precum UMF (Unique Manuka Factor) și Mānuka Honey Science Definition (MGO) oferă indicații cu privire la calitatea și autenticitatea mierii de Manuka.  

Mierea de Manuka este o comoară a naturii cu proprietăți remarcabile. De la tratarea rănilor până la susținerea sistemului imunitar, această miere își găsește locul în numeroase aspecte ale sănătății și bunăstării noastre. Cu toate acestea, este întotdeauna recomandat să consulți un profesionist în domeniul sănătății înainte de a folosi produse naturale pentru scopuri medicale.

Modifică setările cookies