Bianca Drăgușanu, luată în vizor de CNCD după ce a spus că „dacă nu ești înaltă, nu ești om”


Recent, Bianca Drăgușanu a făcut o serie de afirmații dure la adresa femeilor scunde, stârnind o serie de reacții în mediul online și nu numai. Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat, iar acum vedeta ar putea plăti scump pentru ceea ce a spus.


Invitată în cadrul unui podcast, Bianca Drăgușanu a declarat faptul că „dacă nu ești înaltă, nu ești om, ești pitic”, lucru pe care internauții nu l-au văzut cu ochi buni. Mulți au reacționat dur la adresa fostei prezentatoare TV, iar gafa a ajuns până la urmă și în vizorul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

Secretarul de stat CNCD, Cristian Jura, a declarat pentru Fanatik.ro faptul că autoritățile analizează în aceste momente dacă afirmațiile Biancăi Drăgușanu se încadrează în limitele libertății de exprimare sau dacă reprezintă o încălcare a dreptului la demnitate a femeilor. 

„Având în vedere afirmațiile făcute de doamna Drăgușanu în cadrul podcast-ului ZigZag, moderat de domnul George Tănase de sâmbătă, 17 Septembrie 2022, difuzat pe canalul de YouTube `theXclusive`, am decis să mă autosesizez și să analizăm în cadrul Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării dacă aceste afirmații se încadrează în limitele libertății de exprimare sau constituie o încălcare a dreptului la demnitate al femeilor”, a spus Cristian Jura pentru sursa citată mai sus.

Reprezentantul CNCD a explicat, de asemenea, că „amenda minimă este în cuantum de 2.000 de lei, iar amenda maximă este în cuantum de 100.000 de lei”.

Sursă foto: Instagram/Bianca Dragusanu

related posts

Modifică setările cookies