Boala letală pe care suporterii o pot contracta la Cupa Mondială din Qatar. Ce este gripa cămilei și ce simptome are


Medicii britanici îi atenționează pe suporterii care se întorc acasă după înfrângerea Angliei la Campionatul Mondial asupra pericolelor virusului respirator Mers, cunoscut și ca “gripa cămilei”.


Sindromul respirator din Orientul Mijlociu (Mers) poate fi contractat prin contactul apropiat cu cămilele, potrivit Agenției pentru Securitate a Sănătății din Marea Britanie.

Medicii britanici au fost avertizați să „fie atenți” la fanii care se întorc de la Cupa Mondială, care ar putea prezenta semne ale bolii, relatează The Times. Printre cele mai răspândite simptome sunt febra, tusea și voma.

“Riscul de infecție pentru fanii britanici este foarte scăzut, dar poate fi mai mare la cei cu expunere la factorii de risc specifici din regiune - cum ar fi cămilele”, avertizează specialiștii.

Te poți infecta cu Mers în urma contactului apropiat cu cămile sau consumând produse de cămilă, cum ar fi lapte nepasteurizat. Alte riscuri includ contactul apropiat cu o persoană infectată. Mulți fani englezi au fost încântați de plimbarea pe cămile, în urma vizitei din Qatar. Deocamdată niciun caz recent nu a fost raportat în Marea Britanie.

 

Sursa foto: GETTY IMAGES

Virusul a fost consemnat pentru prima dată în 2012 și, de atunci, au existat 2.600 de cazuri în întreaga lume - majoritatea în Peninsula Arabă, transmite Organizația Mondială a Sănătății.Peste o treime dintre pacienții infectați au murit. Două cazuri au fost înregistrate în Qatar.

Nu există un tratament specific, așa că medicii oferă medicamente pentru a ușura simptomele pacientului. Aproximativ 35% dintre cei care se infectează cu MERS își pierd viața.

related posts

Modifică setările cookies