Bolnavă de cancer, o americancă a înotat 54 de ore non-stop în Canalul Mânecii


Sarah Thomas (37 de ani) a devenit prima persoană, indiferent de sex, care reușește să traverseze înot Canalul Mânecii de patru ori la rând, fără întrerupere. 


Recordul americancei vine în contextul în care ea se luptă de doi ani cu o boală teribilă, cancerul de sân.

Temerara Sarah și-a început aventura în Canalul Mânecii duminică în zori, izbutind marți dimineață o performanță demnă de Cartea Recordurilor. Până în prezent, doar patru înotători se puteau lăuda cu trei „plimbări” consecutive între Anglia și Franța, toți abandonând la a patra traversare.

Ei bine, Sarah Thomas a intrat în istorie după o cursă de 54 de ore, timp în care a parcurs aproximativ 135 de kilometri. Acompaniată de bărci de suport, americanca a învins oboseala extremă și apa destul de rece din această perioadă.

La final, ea a mărturisit că cel mai mult a fost deranjată de sarea din apă și de înțepăturile primite de la meduze. „Fiecare lungime a Canalului a fost dificilă, dar ultima întoarcere din Franța a fost foarte grea. A durat o veșnicie, iar curenții mă împingeau în toate direcțiile”, a mai spus Sarah.

Performanța incredibilă e cu atât mai lăudabilă cu cât Sarah Thomas se confruntă de la finalul anului 2017 cu o formă agresivă a cancerului de sân, fiind nevoită să recurgă la ședințe de chimioterapie și radioterapie.

Apropiații ei au recunoscut că, în toată această perioadă dificilă, Sarah a folosit înotul pentru a face față tratamentului. De altfel, Sarah Thomas a ținut să dedice incredibila sa realizare „tuturor celor care au supraviețuit cancerului de sân”.

Vezi și ROMANIA, TE IUBESC! - MEDICINA BOLNAVA

related posts

Modifică setările cookies