Brigitte Macron, prima Doamnă din istoria Franței care pune piciorul în prag: "Nu mai accept să fac asta! Suntem o familie modernă"


Brigitte Macron declanșează un șir de sexism după ce a refuzat să stea în spatele președintelui Franței în  tipul vizitelor de stat. "În ziua de azi, o femeie nu trebuie să stea în spatele bărbatului ei." - spune prima doamnă a Franței. 


Brigitte Macron a spart multe tipare și continuă să o facă. A arătat că diferența de vârstă într-o relație contează puțin spre deloc, atunci când există înțelegere și iubire, că fustele deasupra genunchilor, pantalonii din piele mulați și tocurile cui de 12 cm se pot purta cu stil și după vârsta de 50 de ani iar acum a spus STOP din nou tradiției. 

Doamna Macron s-a confruntat cu nou val de critici, după cea  refuzat să respecte protocolul și să stea în spatele soțului ei în timpul vizitelor de stat. 

Zilele trecute, Prima Doamnă a Franței a anunțat că a ales să stea alături de președinte, și nu în spatele acestuia în timpul vizitelor oficiale și că, în plus, intenționează să preia un rol semnificativ la Palatul Elysee. 

 

Declarația ei a deranjat foarte multă lume, care s-a exprimat în mediile online. 

"Se confirmă: Brigitte Macron, nehotărâtă, crede că este Regina Franței", a scris un internaut pe Twitter, în timp ce altul a spus: "Noi l-am ales pe soțul tău, nu pe tine, tu stai acolo trebuie, dragă".

Unii au comparat-o pe doamna Macron cu Marie Antoinette, ultima regină a țării înainte de Revoluția Franceză.

Tristan Bromet, șeful de personal al doamnei Macron, a declarat revistei franceze Gala că decizia primei doamne de a renunța la convenție vrea să demonstreze faptul că mariajul ei este o "uniune modernă în care femeia este plasată la același nivel cu bărbatul".

Anul trecut, liderul francez a fost forțat să renunțe la intenția de a-i da soției sale un salariu de Prima Doamnă, după ce mai mult de 300.000 de persoane au semnat o petiție care s-au opus acestui lucru, ceea ce ar fi necesitat o schimbare a constituției țării. 

În conformitate cu tradiția franceză, soția președintelui Macron nu obține salariu, ci are personal și cheltuieli de stat finanțate.

FULLSCREEN
Brigitte Macron, prima Doamnă din istoria Franței care pune piciorul în prag: "Nu mai accept să fac asta! Suntem o familie modernă"
  • /

related posts