Cât de repede și-a revenit după naștere Camelia Potec


Camelia Potec trăiește una dintre cele mai frumoase perioade din viața ei. Are acasă o fetiță de 2 luni și jumătate, este o mămică foarte activă și foarte atentă la nevoile copilului său. 

Tag-uri: #Camelia Potec

Despre cum este noua ei viață și cât de repede și-a revenit după naștere, fosta sportivă de performanță a vorbit cu Perfecte.ro 

 “Mai am de slăbit 9 kilograme!”


Camelia, te-ai obișnuit cu postura de mămică?
 
Da, m-am obișnuit, tăticul s-a obișnuit și el. Putem spune că suntem o echipă care se completează. Avem noroc că avem și ambele bunici alături de noi, suntem mulți oameni pe lângă ea. În rest e foarte cuminte și îi mulțumim lui Dumnezeu din acet punct de vedere pentru că nu este un copil care plânge fără motiv. 

Plânge doar din două motive, atunci când îi este foame, este ceas, o dată la 3 ore cere de mâncare și dacă mai întârziem 10 minute din diferite motive atunci ne avertizează, și mai plânge când trebuie schimbată. Noaptea a ajuns să doarmă în jur de 7-8 ore chiar dacă noi suntem încă stresați și ne trezim la fiecare scâncet și mișcare a ei, ea își vede de somnul ei și ne lasă în pace.

Cum ai ales acest  nume special pentru ea, Caelia?
 
Este un nume special, de care aflasem de mult timp. Este un nume pe care  de fapt l-a ales pentru altceva, altcineva, un om foarte drag mie, al doilea meu tată, așa cum îmi place mie să-i spun, este vorba de domnul Viorel Păunescu. Este un nume care i-a plăcut și tăticului Caeliei și un nume pe care pot spune cu mândrie că astăzi, la 2 luni, îl poartă și fiica noastră.

Are și nume de sfânt, Caelia Ioana, de fapt are trei prenume, numele nașei noastre, Gabriela Szabo, Caelia Ioana Gabriela. A fost botezată pe data de 10 noiembrie înainte să intrăm în postul Crăciunului pentru că mi s-a părut mult să așteptăm până în luna ianuarie.
 
Cât de repede ți-ai revenit după naștere?

 
Nu pot să spun că mi-am revenit de tot. Am luat destul de multe kilograme în plus cu toate că mi-a fost rău pe toată perioadA sarcinii și nu m-am simțit foarte confortabil, dar am muncit până  aproape să nasc. Am luat 24 de kilograme, am pierdut foarte repede în primele 3 săptămâni, 12 kilograme, după care am staționat. Am început să fac mișcare și după 11 luni pot să spun că eram dornică să încep să fac mișcare și am făcut-o cam rapid.

De aceea am și pierdut o mare parte din lapte, pentru că alăptez fetița, așa că m-am oprit și am zis că aceste kilograme se pot da jos pe parcurs, nu mă grăbesc. Mai am de slăbit  9 kilograme dar îmi doresc să îi dau fiicei mele cât mai mult lapte de la sân, chiar dacă nu exclusiv, pentru că mai completăm și cu formulă. Este important dacă avem lapte noi, mămicile, să le oferim copiilor noștri imunitate.


 
Cât de repede îți vei relua activitatea și antrenamentele?
 
Am revenit deja la activitatea mea, chiar dacă nu sunt zilnic la birou timp de 8 ore, lucrez foarte mult de acasă, mă duc cât pot de des și la birou pentru că birocrația din ziua de azi ne obligă să stăm și la birou. Nu am început să fac deplasări în țarsă chiar în momentele de față avem campionatele naționale de seniori și juniori la Miercurea Ciuc.

Nu am reușit încă să plec atât de mult de acasă, dar sunt alături de ei, am început munca dar în aceeași măsură vreau să stau cât mai mult și alături de fetița mea. Este un lucru unic și frumos în viața noastră.

Ce fel de mămica ești și vei fi?
 

 Eu sper să fiu o mămică bună, nu știu acum ce înseamnă asta exact dar îmi doresc ca fiica mea să nu se simtă nici stresată că nu are voie să facă nimic dar și să-mi știe puțin de frică, pentru că sunt ferm convinsă că tatăl ei îi va oferi tot ceea ce își va dori și nu va pune niciodată piciorul în prag.  Sunt ferm convinsă că voi fi partea mai dură din familie și cred că așa este și normal. Caelia este fata lui tata și seamănă foarte mult cu tatăl ei.

Sper să fiu o mămică responsabilă, care să își educe copilul așa cum ar trebui să facă fiecare mamă, să o ajute și să o ducă pe drumul frumos către viață.

O veți îndruma pe Caelia către sport?

Da, clar! Așa cum am spus și la botez nu mă voi supăra dacă va alege alt sport de performanță în cazul în care va dori să facă performanță. Atletismul, pentru că tot nașa este campioană olimpică la atletism. Cu siguranță va face nu numai înot, va învăța clar să înoate, va merge și către atletism, dar consider că fiecare copil ar trebui să fie îndrumat către mai multe sporturi, două sporturi individuale, ar trebui să facă și un sport de echipă ca să învețe și munca în echipă.

Sportul te învață cum să fii în viață! Poate chiar să facă și un sport de contact, să știe măcar cum să se apere și dacă va alege unul dintre ele și va dori să facă  performanță atunci noi vom fi acolo lângă ea și o vom încuraja. Vom încerca să îi facem drumul mai lin către o mare performanță!

 

FULLSCREEN
Cât de repede și-a revenit după naștere Camelia Potec
  • /


related posts