Când vom putea merge la pescuit, în trasee montane și în drumeții?


Președintele Klaus Iohannis a declarat la începutul acestei săptămâni că nu va prelungi starea de urgență din data de 15 mai și  că de la această dată se vor relaxa anumite restricții.


Mai precis, s-a precizat că pentru început vor fi deschise saloanele de coafură, cabinetele stomatologice și muzeele. Din localități se va putea ieși pentru probleme medicale, în interes de serviciu, dar și pentru activitate sportivă individuală. În localitățile și în zonele intrate în carantină nu se vor relaxa măsurile de restricție.
 

Pentru că vine vara, foarte mulți români se întreabă însă în ce măsură se vor putea bucura de activitățile pe care le aveau în aer liber, în sezonul cald, înainte de pandemia de coronavirus. E vorba în special de pescuit, de plimbările și traseele montane, de alpinism și drumeții. 

Așa că, la scurt timp după intervenția președintelui, Marcel Vela, a declarat luni că acest lucru va fi permis după ce va expira starea de urgență, adică dupa 15 mai.

„Activitățile sportive individuale sunt cele care țin de activități gen drumeții, alte activități gen alpinism, mersul cu bicicleta, mersul la pescuit. Toate acestea vor fi permise. Da, puteți pleca la Sinaia să faceți alpinism sau drumeție”, a spus ministrul Vela la Antena 3.

Ludovic Orban nu este însă în totalitate de acord cu ce a anunțat Vela legat de drumețiile la munte, așa că lucrurile rămân incerte.  

„Deplasarea în afara localității va fi permisă pentru anumite categorii de motive, pe care le considerăm întemeiate: deplasări de serviciu, la rude, la activitățile agricole. Dacă dăm drumul la alpinism, înseamnă că se pot duce la munte, adică va exista o anumită relaxare și în ceea ce privește deplasarea în afara localităților”, a declarat premierul.

Chiar dacă ceea ce a anunțat Marcel Vela se va aplica, iar activități precum pescuitul sau drumețiile se vor permite, acestea nu vor putea fi făcute în grupuri mai mari de trei persoane, limită anunțată și de președintele Klaus Iohannis.


StaiAcasa-Pe Pro TV PLUS ai "Viața bate vlogul"
 
 
 
FOTO: SHUTTERSTOCK

related posts

Modifică setările cookies