Care a cauza reală a morții lui Grigori Rasputin. Ce a dezvăluit, de fapt, autopsia


Grație celebrei piese a trupei Boney M, toată lumea a auzit de moartea lui Rasputin, doar că acum toate legendele care s-au țesut în jurul acesteia au fost contrazise de fapte științifice. 


Grigori Rasputin a fost un călugăr rus, născut în 1869, care a ajuns, finalmente, în anturajul țarului Nicolae și al țarinei Alexandra. La vârsta de 28 de ani, acesta era căsătorit și avea copii, doar că a avut o epifanie și și-a părăsit satul pentru a merge în pelerinaj la diferite locuri sfinte din țară. Cu o carismă ieșită din comun, acesta și-a atras o mulțime de urmăritori și, grație unor persoane influente, a ajuns să fie prezentat țarului.

Afecțiunea țarului și a țarinei pentru Rasputin a crescut după ce acesta ”l-a tratat” pe fiul lor, care suferea de hemofilie. Starea copilului de sănătate s-a îmbunătățit pentru un timp, iar sângerările s-au oprit după intervențiile călugărului. 

 

La mijloc nu a fost vreo intervenție divină, ci pentru că Rasputin a insistat ca băiatul să nu mai ia aspirină. La acel moment nu se știa, dar aspirina subțiază sângele și era mai mult decât posibil să fi contribuit la problema de sănătate. 

Rasputin, care se autodeclarase sfânt, avea reputația un amant nemaipomenit și se folosea de faima sa pentru a ajunge în patul femeilor. Obiceiul acestuia de a se culca cu oricine, de la doamne din înalta societate până la prostituate era scandaloasă, iar influența pe care o avea la curtea regală era motiv de îngrijorare pentru cei care își doreau și ei genul acesta de putere.  

Câțiva nobili au devis să-l asasineze pe Grigori și l-au invitat în casa aristocratului Felix Yussupov. 

Conform legendei, Rasputin a ajuns la casa lui Yussupov, unde i s-au oferit prăjituri otrăvite dar și vin cu cianură. Acesta a mâncat prăjitura și a băut un pahar de vin, înainte de a cere mai mult. Pentru că nu dădea semne să moară, Yussupov l-a împușcat chiar în inimă. Rasputin nu numai că nu a murit, dar a fugit din casă, urmărit de atacatorul său.


”Acest diavol care murea otrăvit, care avea un glonț în inimă, probabil s-a ridicat din morți cu ajutorul forțelor întunecate. A fost ceva îngrozitor, monstruos în refuzul său diabolic de a nu muri”, s-a scris la acea vreme. 

 

Într-un final, după alte câteva împușcături și după ce a căzut în apele înghețate ale râului Neva, Rasputin a murit. 

Toate acestea detalii au fost date chiar ucigașii săi, interesați să facă din moartea călugărului un fel de luptă între bine și rău. 

Totuși, așa cum a dezvăluit autopsia, conform iflscience.com, decesul a fost mult mai puțin eroic. 

Rasputin a fost pescuit din râu la două zile după moartea sa. Nu avea apă în plămâni, un indiciu că nu a murit înecat ci că a fost aruncat în râu post-mortem. 

Mai mult, nu s-a găsit niciun indiciu că ar fi fost otrăvit, iar fiica sa a insistat că Rasputin nu a mâncat niciodată dulciuri. 

Ceea ce s-a găsit au fost trei răni provocate prin împușcare: unul - în cap, unul - în spate și altul - în piept, motiv pentru care a murit aproape instantaneu. 

Foto: Getty

related posts

Modifică setările cookies