Care este rugăciunea puternică a Sfantului Ilie și când e bine să o spună creștinii?  


Sfântul Ilie, preţuit de Dumnezeu pentru modul în care apăra credinţa, este numit și "aducătorul de ploi", este sărbătorit de creștini în ziua de 20 iulie, iar de ziua ce îi este închinată, românii leagă multe tradiţii.


Ilie se bucură de o cinstire deosebită din partea Bisericii, ziua prăznuirii sale fiind marcată în calendar cu roşu, însemnare ce nu apare în acest fel la niciun alt prooroc.
 
Potrivit crestinortodox.ro, ca divinitate solară şi meteorologică, Sfântul Ilie provoacă tunete, trăsnete, ploi torenţiale şi incendii, leagă şi dezleagă ploile și hotărăşte unde şi când să bată grindina. 

O rugăciune renumită în lumea creştină pentru puterea ei vindecătoare și eliberatoare de cele mai mare necazuri este cea a Sfantului Ilie.
 
Este bine ca această rugăciune să fie rostită timp de nouă zile sau de câte ori nu aveţi puterea să vă apăraţi de pagubă, de minciună, de boală sau de câte ori vă simțiti onoarea sau liniștea sufletească amenințate.     
 
Aceasta este:
 
„Premărite şi preaminunatule prorocule al lui Dumnezeu, Ilie, care ai luminat pe pământ cu viaţa ta îngerească, cu râvna ta fierbinte către Dumnezeu Atotţiitorul, cu semnele şi cu minunile tale şi cu marea lui Dumnezeu bunăvoinţă faţă de tine, fiind ridicat la cer cu trupul într-un car de foc, auzi-ne pe noi păcătoşii şi neputincioşii.
Roagă-te  pentru noi lui Dumnezeu, Iubitorul de oameni, să ne dea nouă puterea izbăvirii de păcate, de necazuri, să alunge din calea noastră nedreptăţile puse de duşmanii noştri. Să ne ajuţi Sfinte Ilie şi să sădeşti în sufletele noastre puterea răbdării, a blândeţii, să ne izbăveşti de orice răzbunare care se abate asupra noastră.
Nimiceşte prin rugăciunile tale, Prorocule, năravurile cele mai rele din jurul nostru, cele ce întinează credinţa noastră, iubirea pentru semeni şi poruncile Domnului!”
Amin."

PE PRO TV PLUS PUTEȚI VEDEA EXCLUSIV SHARE ÎN BUCATE:

FOTO: SHUTTERSTOCK

  • Care este rugăciunea puternică a Sfantului Ilie și când e bine să o spună creștinii?  

related posts

Modifică setările cookies