Care sunt vedetele care au boicotat sărbătoarea de 4 iulie?


În timp ce unii așteptau cu nerăbdare paradele tematice de Ziua Americii, câteva vedete incitau la ignorarea sărbătorii naționale.


Lupta legală pentru păstrarea dreptului de a avorta în Constituția Americană a împărțit America în două. Iar feministele VIP au decis să ia atitudine vizavi de rezultatul dezastruos al votului judecătorilor Curții Supreme, care au decis ca hotărârea din speța Row vs. Wade să fie anulată, lăsând dreptul de-a avorta vulnerabil, la discreția legiutorilor fiecărui stat în parte.
 
Așa că ziua de 4 iulie, altfel motiv de sărbătoare și mândrie națională, a devenit o ocazie perfecta pentru feministe să atragă din nou atenția asupra abuzului la care pot fi supuse femeile în viitor, obligate să dea naștere pruncilor nedoriți sau cu malformații grave.
 
Purtătoarele de „drapel“, în acest caz, au fost femeile din clanul Kardashian, Kim și Kris Jenner, care s-au folosit de popularitatea lor pentru a propaga următorul mesaj: „4 iulie a fost anumlat din cauza lipsei de independență. Cu stimă, femeile“. Mesajul, scris pe fundal roz, culoarea celor mai multe campanii feministe sau de luptă contra cancerului de sân ori ovarian, a fost distribuit în mediul online chiar de… Ziua Independenței.
 
 
O serie de alte celebrități au împărtășit același text, iar Katy Perry a făcut referire la cântecul ei de succes „Firework“, pentru a face o declarație îndrăzneață cu privire la drepturile femeilor pe Twitter.
 
Actrița Jessica Chastain a folosit aceeași platformă Twitter pentru a împărtăși o fotografie în care le arată legiuitorilor cele două degete mijlocii. „Ziua Independenței fericită din partea mea și a drepturilor mele reproductive“, a subtitrat ea sarcastic postarea.
 
Zooey Deschanel a uimit și ea, apărând într-un tricou, care roșu, „Pro Roe 1973“. „Pentru atunci când vrei să-i dorești Americii la mulți ani, dar vrei și ca ea să fie mai bună“, a subtitrat ea pe scurt.
 
Și Padma Lakshmi a spus că „nu sunt prea multe de sărbătorit această 4-a“. „Să sperăm că toată lumea se poate menține în siguranță și liniștită astăzi și că, în curând, națiunea noastră se va îndepărta de această prăpastie“, a scris ea pe Instagram.
 
 
„Ziua Independenței, cu excepția cazului în care ai uter“, a scris cunoscuta activistă Jamela Jamil, rezumând întregul amar resimțit de americance.
 
FOTO: Instagram
  • Care sunt vedetele care au boicotat sărbătoarea de 4 iulie?

related posts

Modifică setările cookies