Cum a slăbit Fuego 16 kilograme în doar două luni. A eliminat trei alimente din dieta sa


Într-un interviu exclusiv pentru Perfecte.ro, Fuego ne-a povestit despre Crăciunul copilăriei, poftele și cadourile din perioada Sărbătorilor, dar și cum și-a schimbat stilul de viață, reușind să slăbească, fără excese, 16 kilograme în mai puțin de două luni.


Paul, ce planuri ai de Sărbători?  

Petrec cântând. Turneul meu tradițional de Crăciun, pe care îl țin de 11 ani deja, se termină pe 28 decembrie, tocmai la Bălți, în Republica Moldova. Dar, mai mult ca niciodată, mă bucură asta. Nu apuc să-i văd pe ai mei, dar reușesc să împart bucurie prin muzica mea. Oricât ar fi de grele drumurile și concertele extenuante, chiar mă încarc de acea energie și nu e sacrificiu. O fac pentru că vreau, din plăcere, fiind onorat să am săli pline, în toată România. Revelionul este tot pe scenă, undeva, în Brașov, atunci când petrecem românește. Ulterior, merg în Israel, iar apoi voi avea o binemeritată perioadă de relaxare.

La ce poftești cel mai des în perioada sărbătorilor de iarnă? Ce îți place să mănânci atunci?

Va fi mai greu anul acesta, poate și de asta mă bucur că voi fi pe scenă. Cum eu am renunțat la mai multe alimente, eliminând complet zahărul, pâinea și grăsimile din alimentația mea, va fi complicat. Sigur că nu voi renunța la o sărmăluță sau la celebra salată de boeuf, dar voi încerca să nu mai fac excese. Exclus cozonac! Îmi place foarte tare ca, de Crăciun, să nu ne lipsească celebra piftie care, de altfel, e sănătoasă. Se poate trăi și ponderat și cu mâncare. Ideea este să nu facem mari excese. Oricum, Sărbătorile înseamnă altceva, nu mâncare neapărat.

Ce cadouri îți place să primești de Crăciun? Ce așteptări ai de la Moș?

Eu mă încarc cu energia primită de la publicul meu. Sunt mort să primesc, ca și în copilărie, dulciuri de tot felul și, desigur, mandarine și portocale, gutui și banane. Nu mă omor după lucruri, învățând în timp să pun accentul pe stări, pe emoții puternice. Nu vreau multe de la bătrânul Crăciun, să știți. Niciodată nu mi-am dorit lucruri irealizabile. Vreau, în schimb, liniște, pentru mine și cei din jur. Nu strică nici răbdarea și înțelegerea. Clar că-mi doresc o vreme bună, pentru că încep turneul național "Colindător la porțile cerului" pe 3 decembrie și avem drumuri lungi și grele de făcut. Vă vreau aproape mult timp și vreau să vă bucurați de muzică bună. Cer mult?

Ce cadouri îți place să faci?

Îmi place să dăruiesc, la modul general. Sunt mai mult decât fericit atunci când știu că am făcut altora bucurii mai mici sau mai mari. Îmi place să cumpăr lucruri utile, nu mă axez pe haine sau alte cele. Plus că e minunat să dăruiești, dacă poți să o faci. Chiar și simbolic, fără să fii nevoit să treci prin alte nevoi. A dărui rimează direct cu fericirea. Și e una dintre activitățile mele preferate.

Ce amintiri ai din copilărie legate de sărbătorile de iarnă, în special de Crăciun?

Turda era o feerie de Crăciun. Aşa mi-o aduc aminte. Chiar mă gândeam, zilele trecute, cât de frumoase erau iernile de odinioară şi cât de frumoase erau poveştile de iarnă de mai demult. Ale mele, cel puţin! De la prima zăpadă, noi, copiii, dădeam fuga în curtea şcolii, să ne bulgărim. Uzi leoarcă, ne întorceam înapoi în clase şi încercam să găsim tot felul de scuze pentru întârziere, deşi era limpede pentru oricine ce făcusem.

Nu postam pe Facebook când apăreau primii fulgi şi nici selfie-uri cu bradul nu aveam, dar asta nu înseamnă că momentele respective aveau mai puţină valoare. Din contră! Bucuria era mult mai vie! În inocenţa noastră netehnicizată, eram fascinaţi de "întâmplările" iernii, de ninsori, de zăpezi, de ţurţuri atârnaţi în fereastră, aşa cum eram fascinaţi şi de fructele exotice pe care le procurau părinţii cu atâta greutate - mai ales de mirosul portocalelor, care umplea toată casa. Ne fermecau toate pregătirile de Crăciun: curăţenia mare, împodobitul bradului, gătitul bucatelor tradiţionale, aşezarea mesei cu un dichis anume... Din toate casele răsunau colinde. Pe străzi, oamenii dădeau la lopată şi nu făceau aşa mare caz dacă nu apăreau utilajele de deszăpezit, deşi zăpezile de altădată erau mult mai bogate.

Sunt curioasă să ne spui ce conține meniul tău.  

Din nefericire, nu prea mănânc la micul dejun. Pe scurt, încep ziua, de ceva vreme, cu o brânză de vaci din comerț, perle slabe, cu 2% la grăsime, care sunt extrem de gustoase. La masa principală mănânc și o supă fără grăsime sau ciorbă și o bucată de carne sau pește cu salată. Seara evit să manânc în general, dar dacă mânânc  - tot ceva mai ușor: carne și salată. FĂRĂ PÂINE și FĂRĂ DULCE! Sunt cele două mari componente care ne omoară lent. Beau apă multă, nu consum alcool deloc, iar cafeaua e fără zahăr. Nu sucuri sau băuturi acidulate. Cu un astfel de program, fără excese, puteți slăbi și ulterior vă puteți menține, fără să suferiți. 

 Vrei să ajungi acum la un anumit număr de kilograme? Ce anume ai eliminat definitiv din alimentația ta? 

Nu am ținut diete majore în viața mea. Mie îmi place să mănânc, sunt un om gurmand și vin dintr-o zonă în care se gătește cu multe calorii, astfel că n-aveam cum să nu iau în greutate deși, când eram copil, eram extrem de slab. Zahărul și făinoasele sunt, de departe, cele mai nocive pentru organism. Am renunțat la dulciuri, pâine, la mâncatul de fast-food, nu prea mai fac combinații și încerc și fără grăsimi, sosuri sau mâncăruri grele. Și uite cum am reușit să dau în mai puțin de două luni vreo 16 kilograme și, ulterior, de 1 lună și ceva, să mă mențin la această greutate. Mi-aș dori în schimb să mai scap de vreo 10 kilograme, ușor, treptat. Dar totul fără mari sacrificii. Adică, nu m-am înfometat, nu simt că am făcut ceva colosal pentru a slăbi. Am avut ambiție și am spus stop mâncatului excesiv. 

Cum te îngrijești? Ai vreun anumit ritual pentru a te menține în formă?

Din păcate, am multe momente în care nu mă îngrijesc. Mă extenuez, dorm foarte puțin, având un volum mare de muncă. Pentru cei ce nu sunt din lumea aceasta e greu de înțeles. Dar e destul de grea viața de artist, cu drumuri multe și muncă titanică. Totuși, mă mențin făcând efort pe scenă. Acolo, consum cele mai multe calorii, alergând, cântând, arzând spiritul meu. Mai apoi, am sufletul de copil, iar asta îmi dă, la modul general, un tonus bun și gândire pozitivă.
 

FULLSCREEN
Cât a slăbit Fuego și ce face artistul de sărbători. „Am eliminat complet zahărul, pâinea și grăsimile din alimentația mea!”
  • /


related posts