Câți bani a cheltuit România în starea de urgență? Curtea de Conturi a oferit răspunsul: suma e impresionantă


Nu sunt puține vocile care au afirmat, în ultimele luni, că România a primit bani de la Uniunea Europeană pentru a gestiona corect criza produsă de pandemia de coronavirus, iar acum Curtea de Conturi face lumină în acest caz.


Potrivit unui raport înaintat Parlamentului, țara noastră a cheltuit în timpul stării de urgență nu mai puțin de 188.937.000 de lei, adică aproape 40 de milioane de euro! Întreaga sumă a fost folosită pentru un număr de 62.406 de persoane carantinate, astfel că fiecare persoană carantinată a costat statul român 3.028 de lei, potrivit jurnaliștilor de la Libertatea.

Potrivit sursei citate, documentul arată și că s-au făcut plăţi ilegale pentru carantinaţi şi dezinfecţii neconforme sau cu adaos de 5.400%, iar un exemplu în acest caz este municipiul Caransebeș, acolo unde au fost făcute plăți către hoteluri fără ca serviciile să fie prestate! Iar în Râmnicu Sărat s-au decontat ilegal servicii de cazare la tarife mai mari decât cele legale.

În raportul realizat de Curtea de Conturi se mai arată că România a cheltuit aproximativ 20 de milioane de euro doar pe dezinfectanți în perioada stării de urgență.

foto: Agerpres

Vezi și: Cum a fost pentru Cabral să se întoarcă pe platourile de filmare după o pauză de mai bine de trei luni

related posts

Modifică setările cookies