Ce a pățit femeia care a încercat să prezinte adevărul din Rusia despre pandemia de coronavirus


Anastasiya Vasilyeva este un medic din Rusia care a tras semnale de alarmă cu privire la situația reală despre infectările cu coronavirus. 


Rusoaica este medic activist, care în prezent critică autoritățile din țara sa pentru faptul că ascund informații importante despre pandemia de coronavirus, se arată într-un articol publicat pe moscowtimes.com.

Ea a dezvăluit că în Rusia se analiează teste doar într-un singur laborator din Siberia și că numărul real de cazuri este mai mare decât cel prezentat.

Pe rețelele de socializare a lansat campanii de strângere de fonduri pentru a achiziționa echipamente pentru medici: ”Am strâns bani în toată ţara, pentru a cumpăra echipamente de protecţie pentru medici, în timp ce autorităţile noastre vând PSR către Statele Unite.”

Repercursiunile nu au întârziat să apară, iar Vasilieva a fost interogată de Comitetul de Investigații, iar apoi a fost aprobată o lege prin care cei care răspândesc știri pot fi închiși până la 5 ani. 

În timp ce împărțea echipamente spitalelor, Vasiyeva și cei din echipa ei au fost reținuți pentru câteva ore și au primit amenzi pe motiv că au încălcat regulile de carantină. 

A fost arestată și când se întoarcea la Moscova, apoi eliberată la o zi după: ”19 ore petrecute contemplând pereţii unei celule şi în care am aflat lucruri neplăcute din interiorul poliţiei au meritat pentru siguranţa medicilor. În curând ne vom îndrepta spre un nou spital”, a fost mesajul postat pe Twitter de aceasta. 

related posts

Modifică setările cookies