Ce cadou de nuntă ciudat a primit Regina, acum 72 de ani


La nunta sa cu Prințul Philip, în 1947, Regina Elisabeta a fost copleșită de daruri din partea supușilor săi.


Regina este căsătorită cu Prințul Philip de mai bine de 70 de ani. Evident, ceremonia din 1947 a arătat foarte diferit față de nunțile regale cu care am fost obișnuiți în ultima vreme.

Citește și: Secretul longevității Reginei Elisabeta. Care este dieta suveranei în vârstă de 92 de ani

Contrastul dramatic este accentuat în special de unele daruri neobișnuite pe care Majestatea Sa le-a primit în ziua cea mare. Conform documentarului ”The Majestic Life of Queen Elizabeth II”, tinerii căsătoriți au primit în jur de 1700 de daruri după ce și-au jurat credință veșnică.

În timp ce unele cadouri erau destinate fericitului cuplu, altele au fost trimise anume pentru Regină. În mod ciudat, mulți oameni au decis să-i trimită acesteia dresuri.

Biograful regal Robert Lacey a dezvăluit: ”Un lucru încântător este că, din 1700 și ceva de cadouri de nuntă, câteva sute au fost dresuri de nailon, pe care doamnele din țară s-au gândit să le trimită prințesei”.

Care este motivul din spatele acestei alegeri neobișnuite pentru un cadou de nuntă?

În 1941, în timpul războiului, hainele erau raționalizate. Ceea ce înseamnă că anumite piese vestimentare, precum dresurile, deveniseră produse de lux. Aceastea nu au fost însă singurele piese vestimentare primite de Elisabeta și Philip, după nunta lor. Mahatma Gandhi le-a trimis, de pildă, o țesătură de dantelă, lucrată manual, pe care erau brodate cuvintele Jai Hind, în traducere ”Victorie pentru India”. Alte daruri regale au inclus: genți de mână, mâncare sau băutură: ”O ladă cu mere, 500 de conserve de ananas, 24 de genți de mână și 12 sticle de gin de porumbe au fost listate, oficial, ca daruri”, se mai menționează în documentar. 

Foto: Getty

  • Ce cadou de nuntă ciudat a primit Regina, acum 72 de ani
Modifică setările cookies