Ce donație a făcut Regina Margrethe a II-a a Danemarcei pentru poporul ucrainean


Regina  Margrethe a II-a a Danemarcei a făcut o declarație despre războiul din Ucraina, care a fost postată pe site-ul oficial al Curții Regale Daneze. De asemenea, a anunțat o donație de 1 milion de coroane daneze pentru a-i ajuta pe ucraineni.

 


Regina Margrethe a lansat una dintre cele mai puternice declarații venite din partea unei regalități cu privire la problema războiului din Ucraina. Într-un comunicat distribuit pe site-ul web al Casei Regale Daneze, ea a spus: „Există din nou război în Europa. Mă întristează enorm să asist la ceea ce se întâmplă acum în Ucraina. Progresul și speranța care au înflorit în Europa după căderea Zidul Berlinului se prăbușește acum în fața ochilor noștri.”

Regina a scris că danezii sunt alături de poporul Ucrainei. Ea a menționat, de asemenea, despre eroismul celor care luptă pentru libertate, încheindu-și mesajul: „Fie ca acest război fără sens să se încheie cât mai curând posibil”.

Casa regală daneză a venit cu un anunț privind o donație în valoare de 1.000.000 DKK (aproximativ 147.400 USD) pentru victimele războiului din Ucraina, scrie townandcountrymag.com.

Regina Margrethe a II-a a Danemarcei, în vârstă de 81 de ani, s-a născut la doar o săptămână după ce Germania nazistă a invadat Danemarca. Ocuparea Danemarcei a durat până în 1945. În timpul ocupației, familia regală daneză a rămas în țară, iar bunicul Margrethe, regele Christian X a rămas șef de stat danez.

Potrivit Muzeului Memorial al Holocaustului din Statele Unite, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, familia regală daneză și „majoritatea poporului danez au fost alături de cetățenii lor evrei și au jucat un rol esențial în salvarea lor, aproape în totalitate, de persecuția nazistă”. Cu sprijinul bunicului lui Margrethe, regele Christian, și al guvernului danez, mulți evrei au ajuns în siguranță în Suedia.

Sursă foto: Getty Images, Instagram: thedanishqueen_

Vezi și: 

related posts

Modifică setările cookies