Ce i-au spus talibanii care păzeau palatul prezidențial din Kabul unei jurnaliste "pentru că e femeie"


Clarissa Ward, jurnalistă CNN și citată de ziarul Independent, a transmis că forțele talibane care păzesc palatul prezidențial din Kabul i-au spus să se dea deoparte „pentru că este femeie”.

Tag-uri:

Ward, îmbrăcată complet în negru și purtând un hijab, a ieșit luni pe străzile capitalei Afganistanului pentru a raporta despre țării de către talibani.
 
Apropiindu-se de un punct de control din fața fostei case a președintelui afgan Ashraf Ghani, care a fugit din țară, a transmis că talibanii păstrează legea și ordinea.
 
„Pur și simplu scandează moartea Americii, dar par prietenoși în același timp”, a menționat corespondentul șef al CNN.
 
Câteva clipe mai târziu, Ward a spus că prezența ei creează tensiune.
 
 
„Mi-au spus doar să stau deoparte pentru că sunt femeie”, a transmis ea.
 
Ea a spus că prăbușirea bruscă a guvernului afgan și retragerea haotică a forțelor SUA au determinat femeile să rămână în case.
 
„Am văzut câteva femei, dar voi spune că am văzut mult mai puține femei decât aș vedea de obicei mergând pe străzile din Kabul.”
 
În Afganistan, jurnalististele în special, au fost „absolut pietrificate” cu privire la perspectiva represaliilor din partea talibanilor pentru raportările lor, a spus Ward.
 
„Există atât de multe jurnaliste în toată țara și fac rapoarte îndrăznețe și incredibile de mulți ani, iar acum există o teamă reală că ar putea face față represaliilor pentru asta sau că nu vor putea face munca lor mai departe ", a spus ea.
 
Luni, secretarul general al Organizației Națiunilor Unite, Antonio Guterres, a cerut talibanilor să „respecte și să protejeze dreptul internațional umanitar”, după ce a primit „rapoarte îngrozitoare” de abuzuri ale drepturilor omului.
 
„Sunt deosebit de îngrijorat de relatările despre încălcări crescânde ale drepturilor omului împotriva femeilor și fetelor din Afganistan care se tem de o întoarcere în cele mai întunecate zile. Este esențial ca drepturile câștigate cu greu de femeile și fetele afgane să fie protejate ”, a spus acesta.

FOTO:SHUTTERSTOCK

Vezi și: Trending Review - Șarpe născut cu emojiuri pe spate!

related posts

Modifică setările cookies