Ce măsuri ar trebui să ia guvernele după ridicarea restricțiilor din punctul de vedere al Organizației Mondiale a Sănătății


În condițiile în care tot mai multe guverne anunță intenția de a relaxa măsurile anti-coronavirus, Organizația Mondială a Sănătății a ținut să precizeze clar: pandemia nu a luat sfârșit. 


Directorul general al OMS, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus a ținut să precizeze asta într-un discurs ținut pe 20 aprilie:
 
“Angajamentul nostru este de susține toate țările să salveze vieți. Aceasta este intenția noastră. Pentru asta suntem aici: să salvăm vieți!

Există factori pe care țările trebuie să le ia în considerare atunci când plănuiesc să ridice restricțiile. Vrem să subiliniem un lucru foarte important: ridicarea restricțiior nu pune punct pandemiei. Sfârșitul acesteia cere un efort susținut din partea fiecărui individ și a fiecărei comunități. "
 

Ce trebuie să facă țările care relaxează restricțiile potrivit OMS
 
Potrivit lui Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, înainte de a ridica restricțiile,  “fiecare țară în parte trebuie să se asigure că are resursele necesare pentru a detecta, izola și îngriji fiecare caz nou apărut de COVID-19. Mai mult, încurajăm apariția și folosirea testeor care detectează anticorpii coronavirus, în așa fel încât să se vadă cu adevărat care este prezența reală a virusului în lume.”

În urmă cu câteva zile, OMS avertiza că țările afectate de coronavirus mai au ceva important de pus în practică: trebuie să revizuiască bilanţul deceselor provocate de pandemia de coronavirus. Această afirmație a venit după ce China a anunţat 1.290 de decese în plus față de raportările anterioare.
 
Contabilizarea deceselor cauzate de noul coronavirus este momentan îngreunată de mai mulţi factori. Intră aici procedurile birocratice greoaie, dar și indentificarea și contabilizarea pacienților care decedează acasă. 

#StaiAcasa-Pe Pro Tv Plus ai "Viața bate vlogul"-SEZONUL 2:

FOTO: SHUTTERSTOCK

FULLSCREEN
Cum ar trebui să arate viața după ridicarea restricțiilor din punctul de vedere al Organizației Mondiale a Sănătății
  • /

related posts

Modifică setările cookies