Ce pensie are Nadia Comăneci. Suma pe care i-o dă, lunar, statul român „Zeiței de la Montreal”


„Zeița de la Montreal” este prima gimnastă din istorie care a fost notată cu 10 absolut.


Nadia Comăneci este considerată una dintre cele mai bune sportive ale secolului 20 și una dintre personalitățile cu care România se mândrește pe plan internațional.

Citește și: "Fa mai mult decat ti se cere". Povestea Nadiei Comaneci, gimnasta cu "un nume frumos ca un clinchet"

Ca orice sportiv de performanță, care a obţinut o medalie de aur, argint sau de bronz, în probele individuale sau pe echipe din cadrul Jocurilor Olimpice sau o medalie de aur la Campionatele Mondiale şi Europene de seniori – probe olimpice, are dreptul, la cerere şi cu confirmarea Ministerului Tineretului şi Sportului, la o rentă viageră.

Astfel, conform mts.ro, Nadia primește lunar o pensie specială din partea statului român pentru rezultatele deosebite obținute, respectiv suma de 13.149 lei. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Witch's Cradle (@thewitchscradle) on

În topul celor mai generoase pensii pentru sportivi se află cele primite de Veronica Cochelea (canotaj) - 15.080 lei, Nadia Comăneci (gimnastică)  - 13.149 lei şi Daniela Silivaş (gimnastică) - 13.149 lei.

Primul sportiv român inclus în memorialul International Gymnastics Hall of Fame, Nadia Comăneci trăiește la ora actuală în Statele Unite, alături de soțul ei, Bart Conner, și de fiul Dylan.

Foto: Getty, Instagram

 

related posts

Modifică setările cookies