Cea mai bună fotbalistă a planetei este o femeie controversată. Cine e Megan Rapinoe, egala lui Lionel Messi


Toată planeta îl știe pe Lionel Messi, care a fost desemnat cel mai bun jucător de fotbal din lume pentru a șasea oară. Megan Rapinoe este surpriza plăcută a acestui an, aleasă regina sportului rege.


Megan Rapinoe (34 de ani) este căpitanul echipei Reign FC din Liga Americană de Fotbal Feminin și unul dintre liderii echipei naționale. Înfocată susținătoare a luptei împotriva rasismului, americanca a fost vedeta Cupei Mondiale din acest an, competiție organziată de Franța. Aici a câștigat toate trofeele posibile, la individual: Balonul de Aur, Gheata de Aur și titlul de cea mai bună jucătoare a finalei.

A recunoscut că e lesbiană

Până să ajungă cea mai bună fotbalistă din lume, Megan Rapinoe s-a remarcat cu viața ei personală. Susținătoare a drepturilor minorităților sexuale, americanca a recunoscut că e ea însăși lesbiană, în anul 2012, într-un interviu acordat revisei Out

Atunci recunoștea că are o relație amoroasă încă din 2009 cu australianca Sarah Walsh, și ea jucătoare de fotbal. După 5 ani de relație, cele două s-au despărțit. Viața nu s-a sfârșit aici și Rapinoe și-a anunțat logodna cu artista americană Sera Cahooe, în august 2015.

Deși își făcuseră planuri de nuntă, cele două au anulat totul pe ultima sută de metri. 

Sarah Rapinoe (dreapta) și iubita ei, Sue Bird. FOTO: Profimediaimages.ro

În 2016, Megan Rapinoe a început o relație cu jucătoarea de baschet Sue Bird. Un an mai târziu, cele două au anunțat că formează un cuplu. În 2018, Megan Rapinoe și Sue Bird au fost primul cuplu lesby care a apărut pe coperta revistei The Body Issue, editată de ESPN The Magazine.

Citește și: Cuplul de lesbiene care l-a înfuriat pe președintele SUA, Donald Trump

Îngenunchează în timpul intonării imnului

Jucătoarea americană a stârnit controversă în mediul online și a determinat o reacție fermă a Federației Americane de Fotbal după ce a refuzat să adopte o postură solemnă în timpul intonării imnului de stat. Megan Rapinoe îngenunchea tocmai în acel moment, în comparație cu colegele ei care respectau codul. 

Americanca a declarat că a adoptat acest comportament din solidaritate cu Colin Kaepernick, fundașul echipei de fotbal american San Francisco 49. Acesta a refuzat să se mai ridice de pe bancă în timpul intonării imnului, ca formă de protest față de discriminarea persoanelor de culoare pe continentul nord-american.

Federația Americană de Fotbal a reacționat vehement, amenințând-o pe Megan Rapinoe cu pedepse aspre, care pot ajunge până la excluderea din fotbal.

Megan Rapinoe, alături de Lionel Messi

Americanca de 34 de ani a strălucit la festivitatea de premiere care a avut loc marți la Teatro alla Scala din Milano. Megan a stat alături de Lionel Messi și a transmis un mesaj emoționant.

„Am rămas fără cuvinte, nu e ceva ce mi se întâmplă des. Mi-ar plăcea să le mulțumesc antrenorilor mei, lui Jill Ellis de asemenea. Ne-am bucurat de succes. Colegelor mele, că m-au suportat. Celor de astăzi și celor de ieri. A fost un an incredibil pentru fotbalul feminin. Federația Franceză de Fotbal și FIFA au făcut că Mondialul să fie un spectacol. Am văzut meciuri incredibile. Voiam să vorbesc despre multe lucruri, însă Infantino mi-a luat-o înainte. 

M-au inspirat multe lucruri, Sterling și Koulibaly, cu modul în care au condamnat rasismul. Femeia iraniană care s-a incendiat singură. Dacă vrem să facem o schimbare importantă, cred că dacă toată lumea ar face ce au făcut Sterling și Koulibaly, în legătură cu homofobia, salariile din fotbalul feminin, ar fi o schimbare în direcția corectă. Cred că toți care ne aflăm aici trebuie să încercăm să îi ajutăm pe ceilalți. Să ne folosim de acest sport pentru a îmbunătăți lumea. Sper să facem ceva pentru că avem extrem de multă putere, noi, cei care ne aflăm aici și o putem folosi pozitiv”, a spus americanca pe scenă.

Fotografii: Profimediaimages.ro/Getty Images

Vezi și VIDEO: Top 3 cântărețe ale căror nume nu-l știai

related posts

Modifică setările cookies