Cea mai scumpă bijuterie din lume se află în colecția Reginei Elisabeta a II-a. Colierul ascunde o poveste impresionantă 


Regina Elisabeta a II-a deține o colecție impresionantă de bijuterii, iar suma la care ajunge valoarea acestora este una colosală. Iată care este cea mai importantă piesă din colecția Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, dar și ce poveste ascunde aceasta. 


Este cunoscută pasiunea Reginei Elisabeta a II-a pentru bijuterii. Din toată colecția sa impresionantă, una se remarcă în mod deosebit: un colier în valoare de 66 milioane de lire sterline. 

Regina a primit colierul în dar de la monarhul indian Hyderbad, cu ocazia logodnei acesteia cu Philip Mountbatten, în anul 1947. Colierul poartă numele Nizam of Hyderabad și este realizat de casa Cartier. El conține nu mai puțin de 50 de diamante încrustate în platină și a fost purtată și de către ducesa de Cambridge, la ocaziile deosebite, relatează express.co.uk. 

Nu doar colierul este un accesoriu plin de istorie, ci și Tiara Vladimir. Aceasta a aparținut Marii Ducese Maria Pavlovna a Rusiei, verișoara Țarului Nicolae a II-a, iar în prezent se află în posesia Reginei Elisabeta a II-a. 

Sursă foto: Gettyimages 

Vezi și: Share în bucate cu Alex Petricean - Chifteluțe și plăcintă de cartofi

related posts

Modifică setările cookies