”Cel mai bântuit sat din lume” găzduiește câte o fantomă pentru fiecare 89 de locuitori ai săi


Aparent, un sat din Kent, care a câștigat un loc în Cartea Recordurilor la categoria ”cel mai bântuit”, găzduiește câte o fantomă care ”deservește” câte 89 de locuitori. 


Satul Pluckey a fost introdus în Cartea Recordurilor în 1989, fiind  desemnat ”cel mai bântuit sat din Marea Britanie”, după 12 apariții misterioase. 

 

La ora actuală, categoria nu mai este valabilă în Guiness Book. 

 

Conform KentLive, Pluckley găzduiește mai multe fantome decât oricare alt sat din țară. Într-un recensământ făcut în 2011, Pluckley avea o populație de 1.069 de persoane, ceea ce înseamnă câte o fantomă la fiecare 89 de rezidenți. 

 

Cu toate acestea, The Mirror scris anul trecut că satul are 15 fantome, ceea ce înseamnă câte una la 71 de rezidenți. 

Pluckley a fost și decorul pentru o mulțime de programe TV, inclusiv ”Most Haunted” și ”Ghostly Legends”, iar turiștii și vânătorii de fantome amatori vin din toată țară în căutarea unei apariții supranaturale. 

 

În 2019, localnica Julie Halliday a spus povestea unui spirit anume. Este vorba despre o fetiță pe nume Elizabeth, despre care se crede că a fost zidită în zidurile cârciumii The Black Horse de dădacă ei malefică: ”O mulțime de oameni spun că sunt trași de păr de o mână invizibilă - iar un medium ne-a spus că fata se plictisește și se ține de farse. 

I-am lăsat acolo o păpușă, să se joace cu ea, dar când a venit noul proprietar, păpușa a dispărut. 

Cred toate poveștile și am văzut o mulțime cu ochii mei - prea multe s-a întâmplat de-a lungul anilor ca să nu fie adevărat”. 

 

Alții spun că au văzut fantime care se luptă cu săbiile, întotdeauna cu același învingător și același învins. 

În apropiere de sat, se află Screaming Woods, de unde curajoșii pot auzi noaptea urlete de groază. Se spune că sunt țipetele acelora care au murit după ce s-au rătăcit în pădurea cețoasă. 

 

Foto: Getty

 

related posts

Modifică setările cookies