Cele 7 magnifice! Cine sunt femeile cu inițiativă care vor să schimbe lumea


Nu e deloc ușor să ai o inițiativă benefică pentru întreaga lume, care să-ți aducă în același timp și profit. 


Aproape 3.000 de femei din peste 140 de țări au concurat într-o competiție de idei și proiecte organizate de celebrul producător de ceasuri și bijuterii Cartier, în colaborare cu McKinsey & Company și INSEAD Business School.

Începând din 2006, concursul se desfășoară anual și e destinat în exclusivitate femeilor cu inițiativă, care își propun să ofere soluții la numeroasele probleme cu care se confruntă societatea globală. În 2019, au fost selectate 21 de finaliste (câte trei din cele șapte zone geografice stabilite de organizatori), iar apoi au fost desemnate cele șapte mari câștigătoare, fiecare urmând să primească o finanțare de 100.000 de dolari.

*Liza Velarde (Mexic, zona America Latină)

Numele companiei: Technologies Delee Mexico

Scopul proiectului: un test de sânge care detectează prezența și circulația celulelor canceroase, permițând medicilor să monitorizeze mai bine progresul bolii.

*Ran Ma (SUA, zona America de Nord)

Numele companiei: Siren 

Scopul proiectului: șosete inteligente pentru diabetici, o tehnologie cu microsenzori pentru monitorizarea temperaturii piciorului și protejarea împotriva ulcerului piciorului.

*Zineb Agoumi (Franța, zona Europa)

Numele companiei: EzyGain

Scopul proiectului: un dispozitiv accesibil montat în jurul pelvisului, care ajută pacienții în procesul de reabilitare a mersului.

*Manka Angwafo (Camerun, zona Africa sub-sahariană)

Numele companiei: Grasland Cameroon

Scopul proiectului: un serviciu de finanțare accesibil, bazat pe active, destinat micilor fermieri, cu pachete complexe de training și acces la piața de desfacere.

*Hibah Shata (Emiratele Arabe Unite, zona Orientul Mijlociu și Africa de Nord)

Numele companiei: Maharat Learning Center

Scopul proiectului: un centru educațional care oferă terapie comportamentală și suport logistic copiilor și adulților tineri cu nevoi speciale.

*Yeon Jeong Cho (Coreea de Sud, zona Asia de Est)

Numele companiei: SAY Global

Scopul proiectului: o școală online de limbi străine destinată pensionarilor din Coreea de Sud, prin care aceștia se pot conecta în întreaga lume cu cei care vor să învețe limba coreeană.

*Carmina Bayombong (Filipine, zona Asia de Sud și Oceania)

Numele companiei: InvestEd

Scopul proiectului: o platformă de investiții care oferă împrumuturi tinerilor studenți cu dizabilități, folosind un algoritm de creditare bazat pe rating.

Foto: Facebook

 

 

related posts

Modifică setările cookies