Cine e Fidji Simo, femeia care conduce afacerea Facebook


Franțuzoaica Fidji Simo (33 de ani) a fost promovată de curând într-una dintre cele mai importante funcții de conducere la Facebook, ea fiind responsabilă pentru cunoscuta aplicație de mobil utilizată de peste 2 miliarde de oameni din întreaga lume.


În martie 2019, co-fondatorul și președintele Mark Zuckerberg a „pariat” pe Fidji Simo, punând-o în fruntea unei divizii de aproape 5000 de manageri de producție și ingineri. Dinamică și inventivă, Simo și-a făcut loc la vârful unei companii în care bărbații ocupă 70 la sută din forța de muncă. Iată câteva dintre lucrurile mai puțin știute despre Fidji Simo:

S-a născut într-un micuț orășel din Franța, Sete, crescând într-o familie modestă, de pescari. Numele Fidji i-a fost pus de mama ei, după denumirea unui parfum Guy Laroche. „Tatăl meu a încercat în dese rânduri să mă ducă pe mare, dar eu am avut mereu rău de apă”, și-a amintit Simo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

On a boat.

A post shared by Fidji Simo (@fidjissimo) on

 

În timpul studenției, la Paris, a avut ocazia să facă un internship în industria pescuitului. „La întâlniri eram doar eu și foști pescari, ajunși la pensie”, a mărturisit Fidji Simo despre momentul în care și-a dat seama că poate să se descurce într-un mediu dominat de bărbați.

A fost angajată de Facebook în 2011, după patru ani petrecuți ca manager de strategie la eBay, în Europa și în Statele Unite. În 2017 a fost avansată ca director de producție, rol în care a pus bazele Facebook Live și Facebook Watch. De asemenea, a contribuit la veniturile imense strânse de compania lui Zuckerberg din publicitatea video.

Și-a numit sala în care își tine ședințele Joie de Vivre („bucuria de a trăi”, în franceză). „Singurul mod de a crea produse care aduc bucurie e să fii bucuros și vesel atunci când le construiești”, s-a justificat Fidji Simo.

E căsătorită cu un inginer, Remy Miralles, cu care are o fetiță de trei ani. „E cea mai mare distracție a mea. Îmi voi aminti mereu cum mă roagă să mă joc cu ea și cum, de fiecare dată, mă convinge să renunț la telefon și să mă duc la joacă”, a spus Fidji Simo.

FOTO: Gettyimages

Vezi: Miley Cyrus își face publică despărțirea printr-o postare filozofică

related posts