Cine e Pamela Uba, prima femeie de culoare care câștigă concursul Miss Irlanda


Pentru prima oară în 74 de ani, Miss Irlanda este o tânără de culoare. Pamela Uba, în vârstă de 26 de ani, a scris istorie în cadrul galei care a avut loc la Cavan, Irlanda.


Pamela Uba s-a născut în Africa de Sud, dar la vârsta de 7 ani a emigrat cu familia în Irlanda. Tânăra a câștigat Miss Irlanda, după ce toată viața și-a urmat visul de a deveni fotomodel. În prezent este femeie de știință în domeniul medical și lucrează la identificarea de noi terapii.

Înseamnă mult pentru mine. Sunt atât de recunoscătoare că pot să le arăt fetelor de culoare că nimic nu te poate trage înapoi și că nu contează de unde provii. Lumea e cochilia ta”, a spus Miss Irlanda pentru Irish Times.

Tânăra a început o nouă viață în țara insulară, unde a obținut azil. Ani la rând a trăit în centre speciale pentru imigranți, alături de mama ei și de cei șase frați mai mici.

Într-un final a reușit să obțină cetățenia și să se stabilească la casa ei. „Am plâns când am primit pașaportul irlandez”, a mai spus Pamela Uba.

În timpul pandemiei, Uba a lucrat la Spitalul Universitar Galway, monitorizând procesul inflamator la pacienții care au contractat Covid-19.

La un moment dat, spitalul a fost victima unui atac cibernetic, în urma căruia toate liniile de comunicare au fost afectate.

Într-o zi am făcut 35.000 de pași către toate secțiile pentru a mă asigura că pacienții își primesc rezultatele”, a mărturisit tânăra.

Pamela Uba va reprezenta Irlanda la cea de 70-a ediție a concursului Miss World, care va avea loc în luna decembrie.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO:

related posts

Modifică setările cookies