Cine e Sulli, artista coreeană care și-a pus capăt zilelor după ce a fost hărțuită în mediul online


Choi Jin-ri, pe numele ei de scenă Sulli, a fost descoperită decedată în propria casă, de managerul ei. Poliția spune că vedeta s-a sinucis.


Choi Jin-ri a fost o artistă copleșită de propria celebritate, la doar 25 de ani. Cunoscută în toată lumea sub numele de Sulli, fosta componentă a trupei f(x) suferea de depresie din cauza etichetelor care i-au fost puse în mediul online. 

Vădit afectată și extenuată din punct de vedere psihic, Sulli și-a anunțat retragerea din industria muzicală.

În vârstă de doar 25 de ani, Sulli a părăsit formația în 2015 pentru a se dedica unei cariere solo. Tot atunci a devenit actriță, în speranța că va putea ieși din cercul vicios în care intrase când a decis să înceapă o carieră în muzică.

În 2017, Sulli a fost acuzată că se droghează, după ce „fanii” ei au lansat în mediul online zvonul că actrița era sub influența stupefiantelor când a filmat pentru pelicula Real.

Sulli, în 2015. FOTO: Getty Images

Vezi mai multe poze în GALERIA FOTO de mai jos!

În iulie 2019 a anunțat public că se alătură mișcării care încurajează femeile să nu poarte sutien. Pe contul ei de Instagram a postat mai mult fotografii cu ea purtând bluze ori alte ținute prin care i se vedeau sânii, lucru care a atras alte critici. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 설리가진리 (Sulli) (@jelly_jilli) on

 

În septembrie 2019, în urma unui accident vestimentar, și-a expus sânii în timpul unui live stream. A fost aspru sancționată în țara natală, Coreea de Sud, pentru expunere indecentă.

Artista a fost găsită decedată la 14 octombrie 2019 în locuința ei din Seongnam, Seul. Managerul ei, care intrase în panică fiindcă nu răspunde la telefon, a găsit-o fără suflare.

Victimele stilului K-pop

Sulli aborda stilul muzical K-pop, un gen muzical originar din Coreea de Sud. Stilul K-pop este un amestec de muzică pop, electro, hip hop, rock și R&B și a beneficiat de o promovare intensă în mediul online în ultimii 5 ani.

Însă, popularitatea genului a creat mari probleme de identitate artiștilor care l-au abordat. Mulți tineri care au ales acest gen muzical au sfârșit în același fel, prin sinucidere, din cauza presiunii prea mari exercitate asupra lor de fani, manageri și evenimente la care trebuie să participe.

De exemplu, starul K-pop Jonghyun (Kim Jong-hyun) s-a sinucis în 2017, într-un apartament pe care l-a închiriat în Seul. 

FOTO: Getty Images

În mai 2019, Goo Ha-ra a fost transportată la spital după ce a încercat să-și pună capăt zilelor în propriul apartament. Salvatorii au intervenit la timp. Ulterior, artista și-a cerut scuze pentru gestul ei disperat.

Fotografii: Getty Images/Profimediaimages.ro

 

related posts

Modifică setările cookies