Cine este Irina Hansen, românca din Timișoara care vrea să fie primăriță în Las Vegas


O româncă stabilită în Statele Unite ale Americii și-a depus candidatura la Primăria Las Vegas. Irina Hansen trăiește în capitala mondială a jocurilor de noroc din 1998 și vrea fotoliul de primar la alegerile din 2024.


Irina Hansen s-a născut la Timișoara și, în 1978, a imigrat cu familia în SUA din cauza regimului comunist. A copilărit în Yorba Linda, California, într-o familie cu 12 copii. Din 1998, Irina locuiește în Las Vegas, orașul în care și-a făcut propria familie. În prezent are trei copii și este divorțată.

Pe 21 septembrie 2023, Irina Hansen și-a anunțat candidatura la Primăria Las Vegas, impulsionată de „nedreptățile” la care a fost martoră în anii trăiți pe pământ american. Actualul edil al orașului Las Vegas, Carol Goodman, a anunțat că nu va candida pentru un nou mandat, ceea ce înseamnă că Irina va avea doar 4 contracandidați, toți femei. „Dacă nu o vor face ei, o voi face eu!” este deviza ei electorală.

În 2005 a obținut licența de agent imobiliar, iar azi este un membru al Asociației Agenților Imobiliari din Las Vegas, Asociației Naționale a Agenților Imobiliari și al Consiliului Imobiliar Rezidențial. În 2019 și-a deschis afacerea proprie, însă în alt domeniu: un salon Spa, unde asigură servicii de îngrijire personală și servicii de estetică avansată.

Irina Hansen a primit amenințări cu moartea

Pe pagina sa de campanie Irina Hansen dezvăluie că, timp de 4 ani, a luptat „împotriva sistemului judiciar de familie profund corupt din Las Vegas, Nevada”, în timp ce era o mamă singură.  

Nu numai că luptam pentru bunăstarea fiicei mele în instanță, dar a trebuit să mă confrunt cu amenințările cu moartea necruțătoare îndreptate atât asupra mea, cât și asupra fiicei mele din partea persoanelor pe care le-am contestat în cadrul sistemului juridic. Acești indivizi au încercat, de asemenea, să mă intimideze, să-mi întindă reputația și chiar să mă paralizeze financiar. Am rămas o forță de nestăpânit, dând dovadă de hotărâre neclintită, rezistență și pasiune pentru lupta mea pentru dreptate”, scrie candidata.

Programul ei electoral are în vedere eliminarea unor inechități în sistemul de educație, în criza oamenilor străzii, siguranței publice și în domeniul bunăstării mai multor categorii sociale. 

Fotografii: Irina Hansen/Facebook 

  • Cine este Irina Hansen, românca din Timișoara care vrea să fie primăriță în Las Vegas
Modifică setările cookies